AcasăRecomandariProiect de nabab: 50 de milioane de euro pentru Galca

Proiect de nabab: 50 de milioane de euro pentru Galca

Reintors la Espanyol, club pentru care a jucat patru ani, Costel Galca a fost anuntat ca i se va pune la dispozitie un buget colosal pentru transferuri de jucatori.

Galca a intrat imediat in rolul antrenorului

Patronii chinezi ai gruparii din Barcelona cauta sa intareasca echipa, mai ales ca obiectivul pe termen mediu este formarea unei trupe care sa rivalizeze cu Atletico Madrid si FC Sevilla. Conform presei catalane, omul de afaceri Chen Yansheng vrea sa investeasca in jur de 50 de milioane de euro, bani care vor fi folositi pentru achizitionarea unor fotbalisti cu renume.
Chen Yansheng controleaza gigantul Rastar (companie cu o valoare de piata de aproape 3,5 miliarde de euro), lider mondial pe segmentul producerii de jucarii, si are o avere personala evaluata la 1 miliard de euro.

Schimba sistemul tactic

Printre noutatile aduse de Costel Galca se numara si schimbarea sistemului tactic. Fostul antrenor al Stelei vrea ca Espanyol sa joace in formula 4-2-3-1. „Voi da totul pentru a scoate maximum din echipa mea si a ne ridica la inaltimea asteptarilor. Cred ca avem o echipa foarte buna, cu jucatori care au un potential extraordinar. Vreau sa avem o posesie buna, vreau idei clare si precise, vreau o echipa scurta, un joc bazat pe intensitate si presiune. Cu un bun plasament ofensiv, jucatorilor le va creste increderea si randamentul. In opinia mea, Espanyol trebuie sa joace in sistemul 4-2-3-1”, a declarat Galca.

A fost ofertat si inainte sa preia Steaua

Directorul sportiv Oscar Perarnau a dezvaluit ca Espanyol l-a dorit antrenor pe Galca si in vara lui 2014, insa romanul a ales atunci oferta Stelei. „Decizia numirii lui Galca am luat-o luni, desi sambata a avut loc primul contact intre Espanyol si Costel. Este un antrenor care studiaza intens fotbalul si o persoana cunoscuta si apreciata de fanii nostri. Suntem bucurosi ca l-am adus. El a fost unul dintre candidati si acum 19 luni, insa in cele din urma aici a ajuns Sergio Gonzalez”.
Si presedintele Joan Collet a vorbit frumos despre Costel Galca: „Este profilul de antrenor care mi-a placut mereu. Un punct de referinta in vestiar si in club, la fel ca ultimii antrenori. Nu stiu daca a fost o decizie precipitata, avande in vedere ca suntem doar pe locul 12, dar trebuia facut ceva”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
714 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger