AcasăSPORTPrincipele Nico Rosberg! Pilotul german a scris istorie pe circuitul de la...

Principele Nico Rosberg! Pilotul german a scris istorie pe circuitul de la Monte Carlo

Nico Rosberg a castigat, duminica, a patra cursa din cariera de pilot de Formula 1

Pilotul german Nico Rosberg a castigat, duminica, Marele Premiu de Formula 1 al Principatului Monaco, echipierul formatiei Mercedes AMG Petronas F1 Team impunandu-se la Monte Carlo dupa 30 de ani de la succesul obtinut de tatal sau, Keke Rosberg, pe acelasi circuit.

Etapa a sasea a Campionatului Mondial de Formula 1 va intra in istorie, fiind pentru prima data cand un pilot se impune pe acelasi circuit pe care s-a impus si tatal sau.

Germanul Nico Rosberg, de la Mercedes, a controlat de o maniera categorica atat calificarile, cat si cursa propriu-zisa de la Monte Carlo.

Chiar daca Grand Prix-ul a fost intrerupt de doua ori, din cauza unor accidente grave carora le-au cazut victime Maldonado, Grosjean si Ricciardo, Rosberg si-a pastrat calmul si a obtinut a doua victorie din cariera.

Neamtul a fost urmat pe podium de Sebastian Vettel, campionul mondial en-titre, si Mark Webber, cei doi piloti de la Red Bull Renault. In schimb, spaniolul Fernando Alonso, de la Ferrari, a dezamagit crunt, fostul campion mondial terminand cu mari emotii pe locul 7, dupa ce a fost depasit de Adrian Sutil si a fost aproape sa fie pacalit si de Vergne sau Di Resta.

Pe langa Rosberg, marele castigator al etapei este Vettel, liderul clasamentului general, care s-a distantat la 21 de puncte de finlandezul Kimi Raikkonen si la 29 de puncte de Fernando Alonso.

Dupa doua etape desfasurate in Europa, Formula 1 se muta, pentru o scurta perioada, in America de Nord, urmatoarea runda avand loc pe 9 iunie, in Canada, pe circuitul „Gilles Villeneuve” din Montreal.

author avatar
Cristi Ionita
164 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger