AcasăSPORTPrimarul Oprescu si Vasile Turcu vor sa preia Sportul Studentesc!

Primarul Oprescu si Vasile Turcu vor sa preia Sportul Studentesc!

Primarul Oprescu si Vasile Turcu vor sa preia Sportul Studentesc!

Clubul sportiv aflat sub tutela Primariei Capitalei isi doreste echipa de fotbal. In acest sens, in mare viteza, Consiliul General a demarat negocierile pentru o asociere cu Vasile Siman si Vasile Turcu privind inregimentarea Sportului Studentesc.

Primarul Oprescu, intr-una dintre numeroasele vizite facute la santierul "National Arena"

Proiectul inceput in urma cu trei ani de catre Consiliul General al Capitalei, respectiv infiintarea CSM Bucuresti, este gata sa-si atinga apogeul. Pe langa sectiile de handbal, rugby, volei, sah, moto si atletism, CSM Bucuresti doreste si o echipa de fotbal. Oamenii lui Oprescu s-au orientat catre Sportul Studentesc, echipa detinuta de afaceristul Vasile Siman. Problema este ca UEFA a dat o directiva potrivit careia, pana pe 30 iunie a.c., toate echipele de fotbal aflate in relatie financiara cu primariile locale, sunt obligate sa renunte la orice fel de legatura cu acestea, deoarece forul fotbalistic nu mai accepta imixtinunea politicului in fotbal, pedepsita, de altfel, cu dezafilierea. Primaria Capitalei cauta solutii viabile pentru a se implica in fotbal, iar sursele noastre ne-au dezvaluit ca asocierea cu Sportul Studentesc este 90% rezolvata, lipsind doar cateva detalii juridice.

Siman: ”Putem gasi solutii comune!”

Sub patronajul lui Vasile Siman, Sportul Studentesc a retrogradat de patru ori

Contactat de „National”, patronul Sportului Studentesc ne-a explicat punctul sau de vedere asupra unei eventuale colaborari cu Primaria. “Din capul locului trebuie sa precizez ca nu am fost contactat deocamdata de nimeni. Trebuie sa cunosc in care conditii ar dori Primaria aceasta colaborare, dar sunt sigur ca se pot gasi solutii comune. In acest moment, conform legii, Primaria nu poate detine un club de fotbal, dar putem discuta, sunt alternative. Una dintre aceastea este asocierea in participatiune”, ne-a spus Vasile Siman.

Ce inseamna asociere in participatiune

Este un tip special de contract, prin care doua sau mai multe persoane fizice si/sau juridice convin sa creeze o asociere in care sa contribuie anumite bunuri in vederea exercitarii in comun a unor activitati comerciale, cu scopul de a imparti profitul obtinut. Asocierea nu necesita formalitati de constituire inafara contractului, spre deosebire de societatile comerciale. Principala caracteristica este aceea ca asociere in participatiune nu creeaza o noua entitate juridica, drept care asocierea nu beneficiaza de personalitate sau patrimoniu propriu si, in consecinta, nu poate dobandi drepturi sau obligatii proprii. Catre asociatul principal (cazul de fata, Consiliul General al Capitalei) nu intervine niciun transfer de proprietate, dar la fel de adevarat este faptul ca asociatul secundar (cazul de fata, Vasile Siman) pierde prerogativele folosintei si dispozitiei, acestea fiind transferate asociatului principal pe durata asocierii. Potrivit avocatnet.ro, este indicat ca in contractul de asociere sa fie stipulata reintoarcerea bunurilor aportate de asociatul secundar o data ce contractul inceteaza.

Turcu se baga si el

Vasile Turcu s-a retras din actionariatul FC Dinamo in aprilie 2010

Dupa ce a parasit Consiliul de Administratie al FC Dinamo, Vasile Turcu a tot incercat sa revina in fotbal. Initial, acesta a discutat posibilitatea preluarii gruparii FC Arges, apoi a incercat acelasi lucru la Arad, cu UTA, dar pana la urma a renuntat. Proiectul cu Primaria Capitalei l-a atras foarte mult, mai ales pentru ca este vorba de o echipa din Bucuresti.

Primaria vrea trei membri ai CGMB in Comitetul Executiv

Consiliul General al Capitalei si-a pus juristii la treaba pentru gasirea unor solutii prin care Primaria sa poata sa inregimenteze FC Sportului Studentesc, astfel incat sa nu aiba probleme cu UEFA. Institutia condusa de Sorin Oprescu ar urma sa asigure fondurile necesare formarii unei echipe competitive. Se vizeaza, in plus, refacerea infrastructurii in Regie (transformarea complexului sportiv intr-o moderna baza de pregatire), situatie in care Sportul Studentesc ar urma sa-si dispute partidele pe „National Arena”, stadionul de cinci stele aflat in proprietatea Primariei. Una dintre conditiile impuse de C.G.M.B. este ca trei membri ai Consiliului General sa fie inclusi in Comitetul Executiv al gruparii de fotbal.

Sportul a retrogradat in Liga 2

Jucatorii Sportului, intr-unul dintre meciurile pierdute in Regie, 1-2 cu FC Brasov

Lipsa banilor, dar si o serie de hotarari dubioase ale arbitrilor au facut ca Sportul Studentesc sa ajunga din nou in Liga 2. La finalul sezonului 2010-2011, gruparea din Regie a ocupat locul 18, cu 23 de puncte, „studentii” nereusind sa atinga baremul de 25 de puncte, situatie in care, in viitoarea stagiune a Ligii 2, Sportul va pleca la drum cu un deficit de 2 puncte. O alta problema ar fi aceea ca multi jucatori si-au depus memorii pentru a deveni liberi, acuzand faptul ca nu au fost platiti de minimum sase luni. Apoi, ar mai fi chestiunea licentei. “Nu se stie nimic despre licenta. Abia pe 30 mai se vor anunta cluburile, pana atunci nimeni nu stie nimic. Cu banii, insa, problemele au fost rezolvate”, ne-a declarat Vasile Siman. Societatea condusa de Vasile Siman are datorii de peste 18,6 milioane lei, iar cifra de afaceri a fost de numai 536 de lei. Veniturile insumeaza 290.916 lei, iar cheltuieli de 6,5 milioane lei.

Ingramadeala pe “National Arena”

Unul dintre atuurile pentru ca visul lui Sorin Oprescu sa prinda contur este si stadionul “National Arena”. Peste 200 de milioane de euro a platit Primaria pentru constructia celui mai modern stadion din tara. Meciul inaugural se va disputa pe 10 august (Romania-Argentina). Alte doua echipe din Bucuresti si-au aratat interesul de a juca pe acest stadion, Steaua si Dinamo fiind gata sa plateasca 40.000 pe meci. “Nu poti sa iei Sportul Studentesc din Regie, dar astept sa fiu contactat. Momentan, discutam pur teoretic”, ne-a spus patronul Sportului.

 

author avatar
Sebastian Stan
1.351 afisari

1 COMENTARIU

  1. TOV SORIN O.MAI BINE DATI LA OAMENI SALARII NU LA UNI DA SI ALTI NU !!ECHIPA DE HANBAL AVETI SI ACUM VRETI DE FOTBAL ? DAR POATE STITI CA SIMAN ESTE UNUL DIN MARI MAFIOTI AI FOTBALULUI DIN TARA ? ASA CA BAGATI BANI CA SA CE,SA FACETI PE UNI FERICITI NU SUNT MULTE-N P.M.B. SI CHELUL I-SI CUMPARA PIEPTANE ? BRAVOOOOO!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger