AcasăSPORTPresedintele FIFA recunoaste: Cupa Mondiala in Qatar este o greseala

Presedintele FIFA recunoaste: Cupa Mondiala in Qatar este o greseala

Stadioanele din Qatar sunt construite in mijlocul desertului

Elvetianul Sepp Blatter isi face sua culpa pentru decizia luata acum doi ani, de a oferi Qatarului organizarea Cupei Mondiale de fotbal din anul 2022.

Stadioanele din Qatar sunt construite in mijlocul desertului

Temperaturile ridicate din timpul verii reprezinta principala piedica in calea desfasurarii turneului final in Qatar. „Vor fi peste 50 de grade Celsius pe timpul zilei, este inuman sa le ceri fotbalistilor sa joace in conditiile astea”, sustin la unison tot mai multi conducatori de federatii europene. Cum lucrurile nu mai pot fi schimbate, presedintele FIFA este de parere ca programarea Cupei Mondiale pe timpul iernii este iminenta, tinand cont de conditiile climaterice din zona Golfului. Ieri, la Geneva, 207 oficiali de la cele mai importante cluburi s-au intalnit cu Sepp Blatter pentru a discuta despre competitia care va avea loc peste noua ani. Englezii nu sunt de acord cu solutia prezentata, in primul rand deoarece un turneu final pe timpul iernii ar da peste cap tot calendarul competitiilor europene intercluburi (ligi nationale si cupe europne). Pe de alta parte, delegat al gigantului AC Milan, Umberto Gandini a declarat ca „masura mutarii mondialului pe timpul iernii este inevitabila, nu inteleg de ce fac englezii scandal, alta solutie nu exista”.

„Am gresit cand am ales Qatarul pentru a organiza Campionatul Mondial inaintea altor candidate precum SUA, Australia, Japonia sau Coreea de Sud. Ne-am inselat crezand ca putem juca vara in Qatar, pentru ca acest lucru este imposibil”, a recunoscut Sepp Blatter. Cel mai probabil, turneul final va fi programat in perioada noiembrie-decembrie 2022. Mai mult, competitiile intercluburi europene vor fi modificate cu doua sezoane inainte, timp necesar pentru acomodarea fotbalistilor.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
442 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger