AcasăSPORTPrea Copil pentru campionul de la Australian Open!

Prea Copil pentru campionul de la Australian Open!

Marius Copil a facut senzatie la A.O. cu serviciul sau

Calificat in premiera pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam, Marius Copil nu va uita prea curand participarea la Australian Open.

Marius Copil a facut senzatie la A.O. cu serviciul sau

Si asta se datoreaza exclusiv formidabilei impresii pe care romanul a lasat-o spectatorilor veniti la Melbourne sa vada tenis de calitate. Si au avut ce vedea, mai ales in meciul din turul 2, cu Stan Wawrinka, nimeni altul decat campionul de anul trecut. Chiar daca a pierdut in trei seturi (7-6, 7-6, 6-3), Copil a parasit Australian Open cu fruntea sus si convins ca elvetianul (nr. 4 ATP) nu-l va uita prea curand! In doua ore si 16 minute, Marius Copil a reusit 17 asi, dintre care unul cu 242 km/h, cel mai rapid serviciu de pana acum al turneului.
Cum era si de asteptat, elogiile presei internationale n-au intarziat sa apara. BBC a remarcat ca „Wawrinka s-a ferit cum a putut de rachetele romanesti, reusind sa dezamorseze serviciul puternic al lui Marius Copil”. La randul lor, americanii de la CNN au scris: „Detinatorul titlului la A.O. a trebuit sa munceasca mai mult decat se astepta impotriva unui roman venit din calificari”. „Ausopen.com” a fost de parere ca Marius Copil a lansat un serviciu asemanator unui traznet: „Cel mai bun serviciu al turneului a venit din partea lui Copil la inceputul game-ului 12, cand a lansat un traznet de 242 de kilometri pe ora la T, ceea ce a atras ovatii prelungite”. In fine, elvetienii de la Blick s-au declarat bucurosi ca favoritul lor a scapat de „monstrul cu serviciul”: „Meciul nu a fost o formalitate pentru Stan. Cu incredibilul serviciu de 242 de kilometri pe ora al romanului, Wawrinka a trebuit sa se obisnuiasca. Audienta de pe Margaret Court Arena l-a rasplatit cu aplauze pe roman in numeroase ocazii, astfel ca Wawrinka a fost pus sub presiune si a parut surprins de puterea adversarului”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger