AcasăSPORTPonor, aur la C.M. de la Doha

Ponor, aur la C.M. de la Doha

Catalina Ponor ramane o mare campioana a gimnasticii

Revenire spectaculoasa in competitiile internationale pentru Catalian Ponor, mare campioana a gimnasticii romanesti si una dintre cele mai titrate sportive din istorie.

Catalina Ponor ramane o mare campioana a gimnasticii

La Doha (Qatar), oras care a gazduit Cupa Mondiala la gimnastica, Ponor a cucerit, sambata, medalia de aur la barna. Catalina (28 ani) a obtinut cea mai mare nota din calificarile la barna (14,650), a doua fiind elvetianca Giulia Steingruber (14,250 puncte). In finala, Ponor a invins-o pe brazilianca Thauany Lee de Araujo, notata cu 14,150 puncte, in timp ce medalia de bronz i-a revenit gimnastei portugheze Filipe Martins (13.900 puncte). Tot sambata, Diana Bulimar a luat „argintul” la sol. La cea de-a noua editie a World Challenge Cup, intrecere dotata cu premii totale de 50.000 de dolari, participa peste 100 de gimnasti din 33 de tari.
Catalina Ponor a revenit la pregatiri in urma cu un an, dupa patru ani de la retragere, dar in toamna a suferit o interventie chirurgicala la tendonul lui Ahile, care a tinut-o in afara pregatirilor cateva luni, interval in care a avut loc si Campionatul Mondial de la Glasgow, pe care l-a ratat. Medalia de aur obtinuta la Doha a reprezentat primul triumf pentru Ponor din 2012 incoace, anul in care ea hotarase sa puna capat carierei.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
204 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger