AcasăSPORTPolo: Romania s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Londra

Polo: Romania s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Londra

Nationala de polo a Romaniei a reusit, vineri noaptea, o performanta fabuloasa, elevii antrenati de Istvan Kovacs obtinand calificarea pentru Jocurile Olimpice de la Londra care vor avea loc in vara.

Aflata printre participantele la turneul preolimpic de la Edmonton (Canada), echipa Romaniei a avut sansa sa termine pe locul al doilea Grupa A, dupa Muntenegru, si a obtinut o victorie categorica in meciul decisiv pentru calificare, 19-8 cu Brazilia, pe sferturi 4-0, 5-2, 6-1, 4-5.

Jucatorii nostri nu au mai repetat greseala din 2008, cand si-au luat adversarul in ras si au pierdut calificarea in fata Canadei, pe teren propriu.

De aceasta data, Romania a intrat tare in meci, iar diferenta neta de valoare in favoarea noastra si-a spus cuvantul.

In minutul 12, la jumatatea celui de-al doilea sfert, tabela arata deja un neverosimil 7-0 in favoarea noastra, gratie golurilor marcate de Cosmin Radu (3), Tibi Negrean, Ramiro Georgescu, Matei si Diaconu.

De altfel, Romania a dominat copios primele trei sferturi si a punctat la aproape fiecare atac mai periculos.

Brazilienii s-au apropiat timid pe tabela abia in ultimul sfert, cand Romania deja luase piciorul de pe acceleratie si juca mai mult la spectacol.

In final, golurile echipei noastre au fost marcate de Ramiro Georgescu 4, Tibi Negrean 4 (1 din penalty), Cosmin Radu 3 (1 din penalty), Chioveanu 2, Andrei Iosep 2, Matei 1, Diaconu 1, Andrei Busila 1, Dimitri Goanta 1 (din penalty). Pentru Brazilia au punctat Felipe Silva si Henrique Miranda cate doua, Danilo Correa, Marcelo Franco, Ruda Franco si Gustavo Guimaraes cate unul.

Romania s-a calificat pentru prima data dupa 16 ani la Jocurile Olimpice de vara, in concursul de polo masculin. La Atlanta, in 1996, Romania inregistra o victorie, un egal si sase infrangeri si termina competitia pe locul 11 din 12 participante.

author avatar
Cristi Ionita
257 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger