AcasăSPORTPlanul care va UMPLE DE BANI Steaua, Dinamo si Rapid! Propunerea ULUITOARE...

Planul care va UMPLE DE BANI Steaua, Dinamo si Rapid! Propunerea ULUITOARE facuta de RCS&RDS!

Trustul miliardarului Zoltan Teszari are pregatite oferte „de nerefuzat” pentru granzii Steaua, Dinamo si Rapid. Modelul spaniolul va fi implementat in Liga 1.

Televiziunile sunt gata sa arunce cu bani grei in echipele importante din Liga 1

Preconizatele schimbari la conducerea companiei „RCS&RDS” vor afecta, indirect, si campionatul intern de fotbal. Mircea Sandu a confirmat, ieri, ca reducerea numarului de echipe in Liga 1 nu se poate face „din cauza unor contracte pe care LPF le are cu terti si in special cu televiziunile”; iar surse din piata media afirma ca strategia managerilor „RCS&RDS” pentru Liga 1 prevede negocierea individuala a drepturilor tv cu marile forte din Bucuresti: Steaua, Dinamo si Rapid! Acesta este unicul motiv pentru care societatea de cablu s-a opus oricarei propuneri de modificare a sistemului competitional – „RCS&RDS” are propriul plan legat Liga 1!

Se pregateste terenul pentru 2014

Postul DigiSport, detinut de „RCS&RDS”, are exclusivitate  pana in 2014 pe cele mai multe meciuri din Liga 1. Antena 1 si DolceSport („Romtelecom”) transmit cate un joc pe etapa. In mod normal, la anul ar trebui organizata o noua licitatie pentru drepturile tv, insa ramane de vazut daca asta se va mai intampla, tinand cont de strategia gandita de „RCS&RDS”. In 2011, s-au platit peste 100 de milioane de euro pe drepturile tv aferente Ligii 1.

Spania – modelul intermediar

Campionatul spaniol de fotbal poate reprezenta, totusi, solutia de compromis intre ce doreste „RCS&RDS” si ce poate oferi LPF. In Primera Division, ultimele drepturi tv au fost vandute pe 911 milioane de euro, iar 34% din aceasta suma s-a virat cluburilor Real Madrid si Barcelona; cele doua si-au negociat un acord preferential cu Liga Profesionista, tinand cont de popularitatea de care se bucura in randul microbistilor. Restul de 583 de milioane d euro s-a impartit celorlalte grupari din Primera Division, in functie de locul ocupat in clasament.

Miza pe Steaua

In momentul de fata, echipa lui Laurentiu Reghecampf este singura formatie din Liga 1 capabila sa asigure audienta dorita de sefii DigiSport. Tocmai din acest motiv, „RCS&RDS” doreste negociere separata cu cluburile pentru drepturile tv: societatea patronata de Teszari prefera sa plateasca mai multe milioane de euro Stelei – si sa aiba exclusivitate pe tot ce inseamna drepturi tv – decat sa risipeasca banii cu meciuri gen Concordia Chiajna – CS Severin! La fel stau lucrurile si in cazul cluburilor Dinamo si Rapid.

Transilvania Look vrea exclusivitate pe Ardeal

Arpad Paskany

Daca „RCS&RDS” va reusi sa obtina negociere individuala cu cluburile asupra drepturilor tv, atunci si Transilvania Look, postul miliardarului Arpad Paszkany (patronul CFR Cluj), va intra in cursa transmisiunilor sportive, in special a celor care privesc echipe din Ardeal. De altfel, interesul pentru fotbal al canalului Transilvania Look se vede in aceasta iarna, cand postul lui Paszkany a achizitionat drepturile tv pentru „amicalele” din Spania ale granzilor Steaua si Rapid.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.008 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger