AcasăSPORTPiturca si Marica, afaceri pe spatele echipei nationale

Piturca si Marica, afaceri pe spatele echipei nationale

Piturca si Marica se inteleg foarte bine la echipa nationala (sursa foto ziaruldesport.ro)

Ciprian Marica nu si-a gasit inca o echipa la care sa joace si nu a mai evoluat intr-un meci oficial de luni bune, dar este anuntat titular pentru dubla cu Ungaria si Turcia din preliminariile Campionatului Mondial.

Piturca si Marica se inteleg foarte bine la echipa nationala (sursa foto ziaruldesport.ro)

Decizia selectionerului Victor Piturca, de a-l favoriza pe Marica in lupta pentru titularizare cu Bogdan Stancu sau Gigel Bucur, a fost pusa de acesta pe seama calitatilor atacantului, dar si pe modul in care varful s-a miscat in amicalul cu ACS Berceni, castigat de “tricolori” cu 2-0. Totusi, surse apropiate echipei nationale sustin ca Piturca si Marica au o intelegere pe bani buni pentru ca ultimul sa fie titular. Liber de contract, Ciprian are posibilitatea sa semneze cu orice echipa, in orice moment, iar atacantul nu concepe sa obtina un salariu mai mic de 2,5 milioane de euro pe an. Fotbalistul este constient ca eventuale evolutii bune in meciurile nationalei cu Ungaria si Turcia, din preliminariile Campionatului Mondial de anul viitor, i-ar creste cota si i-a promis selectionerului un sfert din salariul pe primul sezon in cazul in care acesta il va promova la cele doua meciuri. Altfel, un fotbalist fara echipa nu ar avea ce sa caute la nationala, pana si Andorra (Marc Bernaus, 32 de selectii si un gol) sau Moldova (Serghei Alexeev, 22 de selectii si patru goluri) renuntand la jucatori importanti pentru ca acestia nu au echipe si nu au meciuri in picioare.

Piturca, obisnuit sa detina fotbalisti

Afacerea dintre Marica si selectioner nu pare ceva iesit din comun, Victor Piturca fiind obisnuit sa detina procente din anumiti jucatori. In 2010, dupa despartirea de Universitatea Craiova, tehnicianul a primit dezlegarile in alb ale fotbalistilor Valerica Gaman si Stefan Barboianu pe motiv ca oltenii nu-si mai permit sa-i plateasca antrenorului restantele financiare. Se spune ca Victor Piturca s-a ales cu aproximativ un milion de euro de pe urma plimbarii celor doi fotbalisti pe la Dinamo Bucuresti si Astra Giurgiu.

author avatar
Cristi Ionita
593 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger