AcasăSPORTPiturca ne linisteste: Andorra e foarte greu de invins

Piturca ne linisteste: Andorra e foarte greu de invins

Piturca si Neagoe spera sa duca Romania la barajul pentru Cupa Mondiala din Brazilia

Inaintea meciului cu Andorra, programat vineri, in preliminariile Cupei Mondiale din 2014, selectionerul Victor Piturca a declarat ca adversara tricolorilor este o formatie redutabila la jocurile de pe teren propriu.

Piturca si Neagoe spera sa duca Romania la barajul pentru Cupa Mondiala din Brazilia

„In partida cu Andorra avem nevoie de cat mai multe goluri, sper sa putem sa inscriem. Am vazut ultimele meciuri ale Andorrei de acasa si am observat ca au facut si ei un salt calitativ bun. Sunt foarte greu de invins, Olanda a reusit sa le dea gol abia in minutul 50. Deci nu ne va fi usor nici in Andorra. Eu as vrea sa inscriem de sapte, opt ori daca este posibil, pentru ca e vorba si de golaveraj, mai ales intre noi si Turcia”, a comentat Piturca la conferinta de presa de ieri. In opinia tehnicianului, Romania are sanse mari de calificare la baraj chiar daca ocupa locul patru in clasament inaintea ultimelor doua partide din faza grupelor: „In acest moment ocupam locul patru in grupa, dar spun eu ca avem sanse reale sa terminam pe locul doi. Bineinteles, cu amendamentul ca trebuie sa castigam cele doua partide cu Andorra si Estonia, iar adversarii nostri, Ungaria si Turcia, sa nu castige toate punctele puse in joc. Si este posibil pentru ca ei joaca impotriva Olandei, cea mai puternica echipa din grupa”. Intrebat daca reprezentativa Olandei, care este deja calificata la turneul final, va trata usor meciul cu Turcia, Piturca a raspuns: „Nu-mi fac absolut nicio problema in acest sens. Eu am avut o experienta chiar contra Olandei, cand ei nu mai aveau nevoie de puncte. Atunci ei au jucat la cel mai inalt nivel si ne-au batut fara probleme”.

Chiar daca Romania n-a facut niciun meci mare in aceste preliminarii, Piturca este de parere ca actuala campanie de calificare poate fi numita „una buna”: „Campania asta de calificare a fost una buna, din punctul meu de vedere. Pentru ca, iata, inainte de a se termina partidele din grupa, suntem in continuare favoriti sau suntem in carti sa ajungem la baraj. Atunci cand am preluat echipa mi s-a trasat sarcina sa creez o echipa competitiva pentru preliminariile viitoare. Si iata ca, avand o echipa noua, reusim sa fim in lupta pentru calificare.

Echipa Romaniei intalneste la 11 octombrie Andorra, in deplasare, si in 15 octombrie Estonia, la Bucuresti.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger