AcasăRecomandariPiturca isi trage parc fotovoltaic

Piturca isi trage parc fotovoltaic

Alex Piturca s-a retras din fotbal la 28 de ani

Fiul selectionerului Victor Piturca, Alexandru, investeste in judetul Olt intre 1,3 si 1,5 milioane de euro intr-un parc de productie a energiei din surse fotovoltaice. Lucrarile vor fi finalizate pana la 1 noiembrie.

Alex Piturca s-a retras din fotbal la 28 de ani

„Proiectul va avea pana intr-un MW putere instalata. Investitia este partial finantata cu un imprumut de la «Garanti Bank», iar restul din fonduri proprii”, a declarat Alexandru Piturca, fost fotbalist la Steaua, Universitatea Craiova si Pandurii Targu Jiu. Derulat prin firma „PAV Green Energy Bucuresti”, detinuta integral de familia Piturca, proiectul a demarat in urma cu un an. Energia produsa va fi vanduta prin intermediul traderului de energie „Renovatio Trading”, din grupul cipriot „Renovatio”. Panourile fotovoltaice sunt instalate pe un teren de 20.000 metri patrati in localitatea Piatra Olt, judetul Olt. Intrebat daca intentioneaza sa investeasca si in alte proiecte similare, Piturca a spus ca nu va face asta, intrucat „legislatia este nesigura. Initial, doream sa ma implic mai mult pe fotovoltaic, dar nu avem o legislatie sigura. Voi astepta pana la anul”.

Energia produsa din surse regenerabile este sprijinita de guvern prin schema certificatelor verzi. Fiecare producator primeste gratuit de la „Transelectrica” un anumit numar de certificate verzi pentru energia pe care o produce si o livreaza in reteaua nationala. Mai departe, producatorii vand aceste certificate verzi catre furnizori, care sunt obligati prin lege sa le cumpere, scopul fiind ca o anumita parte din consumul final de energie sa fie asigurata de sursele regenerabile. Furnizorii isi recupereaza costurile cu achizitia certificatelor verzi prin includerea in tarife a acestor cheltuieli.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.738 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger