AcasăSPORTPistorius, eliberat conditionat pe 690 de dolari

Pistorius, eliberat conditionat pe 690 de dolari

Pistorius si-a cumparat libertatea cu mai putin de 1000 de dolari

Justitia sud-africana a ordonat, ieri, eliberarea pe cautiune a campionului paralimpic Oscar Pistorius, condamnat cu executare, la apel, saptamana trecuta, pentru uciderea prietenei sale, in 2013.

Pistorius si-a cumparat libertatea cu mai putin de 1000 de dolari

Pistorius, caruia nu i-a fost inca fixata noua pedeapsa, este „eliberat pe cautiune, aceasta fiind fixata la 10.000 de ranzi (n.n. – 690 dolari)”, a anuntat judecatorul Aubrey Ledwaba, la Inalta Curte din Pretoria. Eliberarea pe cautiune este insotita de mai multe conditii, intre care consemnarea la domiciliul unchiului sau din Pretoria, cu permisiunea de a-l parasi intre ora 7,00 dimineata si pranz, pe o distanta de maximum 20 km de casa. De asemenea, el va fi monitorizat electronic si va trebui sa predea justitiei pasaportul. „In felul in care s-a prezentat in fata instantei, Pistorius a dovedit ca nu exista un risc ca sa fuga din tara”, astfel si-a justificat decizia judecatorul Aubrey Ledwaba. Viitoarea audiere a fost fixata pentru data de 16 aprilie 2016.
Curtea Suprema sud-africana a modificat verdictul initial al judecatorilor din „ucidere involuntara” in „crima”, ceea ce i-ar putea aduce sportivului paralimpic o condamnare de minimum 15 ani de inchisoare. Oscar Pistorius a ucis-o pe prietena sa Reeva Stenkamp cu patru focuri de arma trase prin usa inchisa a toaletei vilei sale din Pretoria, in 14 februarie 2013.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger