Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Sport » Pique vrea schimbari la… Cupa Davis!

Pique vrea schimbari la… Cupa Davis!

Autor:

Fundasul Barcelonei s-a asociat cu sarbul Novak Djokovic, fost numar unu mondial, intr-o afacere de zeci de milioane de euro, cu scopul de a modifica regulile competitiei de tenis pe echipe ce se desfasoara din 1900.

 

cupa davis 720x478 Pique vrea schimbari la... Cupa Davis!

Fundasul Barcelonei si sarbul Novak Djokovic pornesc o investitie de zeci de milioane de euro pentru a revitaliza competitia

Pique si Djokovic au incercat sa-i convinga pe oficialii ATP sa reinfiinteze Cupa Mondiala pe echipe, competitie de tenis ce a avut loc din 1978 si pana in 2012, dar cum  asociatia profesionistilor nu le-a dat un raspuns afirmativ, cei doi s-au adresat Federatiei Internationale de Tenis, care organizeaza Cupa Davis, in speranta ca li se va asculta propunerea. Planul ar insemna existenta un singur turneu de 10-12 zile, care sa aiba loc in Asia si la care sa participe intre opt si 16 echipe. Cei doi, impreuna cu un om de afaceri chinez, au promis ca vor oferi intre 30 si 40 de milioane de euro pentru reusita proiectului. Pique si Djokovic s-ar putea sa aiba sorti de izbanda, in contextul in care Cupa Davis are o problema de multi ani: vedetele tenisului ocolesc competitia pentru ca meciurile  au loc in februarie, aprilie, spetembrie si noiembrie, perioade in care sunt ocupati cu progamul aglomerat din timpul sezonului. Formatul cupei da batai de cap si federatiei internationale, oficialii au inceput scurtarea duratei unei intalniri de la trei zile la doua si cea a meciurilor, de la cel mai bun din cinci seturi la cel mai bun din trei seturi.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!