AcasăSPORTPilotii boicoteaza Grand Prix-ul Bahrainului

Pilotii boicoteaza Grand Prix-ul Bahrainului

Locuitorii din Manama ii instiinteaza pe pilotii de Formula 1 ca nu sunt bine veniti in Bahrain

Programat pentru 22 aprilie, Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului, etapa a patra a Campionatului Mondial, este in pericol sa nu se mai dispute din cauza conflictelor sangeroase din zona.

Locuitorii din Manama ii instiinteaza pe pilotii de Formula 1 ca nu sunt bine veniti in Bahrain

Considerata una dintre cele mai bogate tari din lume, Bahrain traverseaza o perioada extrem de dificila, conducerea regelui Hamad Al Khalifa fiind pusa tot mai mult sub semnul intrebarii de opozitie. Din cauza acestei dispute, zilnic au loc incidente sangeroase in capitala Manama si alte orase importante, iar pilotii de Formula 1 se tem pentru siguranta lor la cursa ce ar urma sa aiba loc pe circuitul de la Sakhir.

Fernando Alonso vrea vacanta dupa grand-prix-ul Chinei

Grand Prix-ul Bahrainului este programat la o saptamana dupa cel al Chinei, din 15 aprilie, iar protocolul spune ca pilotii ar trebui sa ramana in Asia, pentru a se pregati pentru urmatoarea etapa. Totusi, cei mai multi dintre ei, in frunte cu Fernando Alonso, liderul clasamentului mondial, si-au rezervat bilete de avion catre alte destinatii si iau in calcul tot mai serios posibilitatea de a nu concura in Bahrain. De altfel, Federatia Internationala de Automobilism a trimis de curand o delegatia la fata locului, pentru a se asigura ca totul este in regula, iar Damon Hill, liderul acesteia si fostul campion mondial din 1996, a recomandat ca Grand Prix-ul Bahrainului sa fie macar amanat, daca nu cumva chiar anulat. Rebelii din Bahrain sustin ca populatia a platit mult prea mult pentru ca tara sa poata organiza un asemenea eveniment, iar Bernie Ecclestone, presedintele “Formula One Management”, spune ca echipele nu pot fi obligate sa participe, chiar daca se vor inregistra pierderi semnificative din punct de vedere financiar.

author avatar
Cristi Ionita
102 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger