AcasăSPORTPetrolul Ploiești a învins principalul contracandidat la promovare

Petrolul Ploiești a învins principalul contracandidat la promovare

În contextul atingerii celui mai important obiectiv propus, și anume revenirea acolo unde îi este locul, pe prima scenă a fotbalului românesc, Petrolul Ploiești a câștigat, în deplasare, un meci vital în lupta pentru promovare în liga a doua de fotbal, contra echipei Voința Turnu Măgurele. Ploieștenii au învins cu 1-0, printr-un gol marcat în prima repriză de Sergiu Arnăutu(minutul 14), deși au jucat ultimele 15 minute(inclusiv prelungirile), cu un jucător în minus, după eliminarea lui Antoche pentru 2 cartonașe galbene. Jocul Petrolului a fost pragmatic, surprinzând adversara prin exactitate și tactică, practic gazdele neavând nici o ocazie remarcabilă de a marca.

Meciul s-a disputat la Săelele, pe un teren aflat la limita de jos a acreditării.

După un egal surprinzător acasă, cu A.F.C.M Alexandria și după un arbitraj controversat, nefavorabil ploieștenilor, meciul cu Voința Turnu Măgurele a devenit extrem de important în lupta pentru promovare. De altfel, imediat după partida cu F.C.M. Alexandria, managerul general Veolia, partenerul principal al Petrolului pe drumul revenirii la gloria de altădată, dl Jorj Mădălin Mihailovici a și declarat că ”nu mor caii când vor câinii” chiar dacă ”mizeria a coborat până și în iarba din liga a treia”.

Ca de obicei, suporterii care au facut deplasarea la Saelele(peste 200 de km) în număr mare, aproximativ 300, și-au arătat susținerea  față de echipa favorită, arătând că, oriunde se duce galeria Petrolului, spectacolul din tribune este asigurat de ”lupii galbeni”.

Pe toată durata meciului fanii ploieșteni au cântat non stop, au reconfirmat că sunt cea mai frumoasă galerie din România și că sloganul ”SUFLETUL E NUMAI UNUL” este perfect adevărat.

La acest meci , Petrolul Ploiești a avut și un suporter celebru, fostul procuror Marian Nazat, astăzi unul dintre cei mai cunoscuți avocați din țară și un fan declarat al fotbalului. Acesta a urmărit meciul împreună cu staff-ul echipei, din ceea ce se cheamă tribuna oficială a stadionului din Săelele.

În acest moment, Petrolul Ploiești și A.F.C.M Alexandria au același număr de meciuri(8) și puncte(22), sunt neînvinse și departajate doar de golveraj în fruntea clasamentului.

Pentru Petrolul Ploiești urmează, marți 24 octombrie,  meciul de cupă cu C.S. Mioveni pe stadionul Ilie Oana, de la ora 18,00, iar apoi, la finele săptămânii, tot pe Ilie Oană, în campionat cu C.S. Atletic Bradu.

author avatar
National
243 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger