AcasăSPORTPetrolul este prima finalista a Cupei Romaniei

Petrolul este prima finalista a Cupei Romaniei

Petrolul Ploiesti este prima formatie care s-a calificat in finala Cupei Romaniei la fotbal, editia 2012-2013, desi a pierdut, cu 1-2, meciul cu Otelul Galati de pe teren propriu.

Ploiestenii au inceput meciul la adapostul victoriei obtinute cu 3-0, in tur, in deplasare, astfel ca antrenorul Cosmin Contra a decis sa-si menajeze cateva piese de baza.

Otelarii au profitat si au deschis scorul inca din minutul 8, cand Gabi Paraschiv a inscris cu un sut in diagonala. Condusa cu 1-0 si fara aportul unor Bokila sau Boudjemaa, Petrolul nu s-a pierdut cu firea si a controlat jocul, Hamza si Hoban trecand pe langa egalare.

Pentru a evita orice surpriza, Contra i-a introdus la pauza, pe teren, pe Bokila si Boudjemaa, iar cei doi au conlucrat perfect la golul de 1-1 reusit de atacant in minutul 56, dupa o faza la care si-a mai adus aportul si Romario.

Grozav putea face 2-1 pentru Petrolul in minutul 71, dar sutul sau, din unghi, s-a dus putin pe langa poarta adversa. In schimb, s-a facut 2-1 pentru Otelul, in minutul 90, Iorga transformand un penalty acordat in urma unui fault comis de Geraldo asupra lui Benga.

Petrolul Ploiesti se califica pentru prima data dupa 18 ani in finala Cupei Romaniei. In 1995, Petrolul isi adjudeca trofeul dupa celebra finala castigata la lovituri de departajare impotriva Rapidului.

De aceasta data, Petrolul va intalni, in ultimul act al competitiei, pe Astra Giurgiu sau CFR Cluj. In tur, la Cluj, cele doua formatii au incheiat la egalitate, 0-0.

[youtube]Dy6GLXGIyYo[/youtube]

author avatar
Cristi Ionita
193 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger