AcasăRecomandariPeste 50.000 de romani, amendati cu sume colosale pentru ca au pariat...

Peste 50.000 de romani, amendati cu sume colosale pentru ca au pariat pe bet365.com!

Scandal nemaiintalnit in mediul virtual al pariurilor online. Peste 50.000 de romani risca amenzi usturatoare, intre 50.000 si 10.000 de lei, pentru ca au mizat bani pe site-ul bet365.com, in perioada in care acesta nu avea licenta de functionare.

Oficiul National pentru Jocuri de Noroc este noul bau-bau din Romania. De teama sa tremura gigantii bet365.com si bwin.com, cele mai puternice site-uri de pariuri din lume, dar mai nou si mii de jucatori din Romania.
Intreaga poveste a inceput in iulie a.c., cand sefa oficiului, Odeta Cristinela Nestor, anunta o amnistie propusa de stat tuturor operatorilor online de pariuri: cine plateste 20% din castigurile pe ultimii cinci ani, primeste licenta. Dupa un sumar audit intern, bet365.com s-a conformat, achitand statului roman – sustin surse din piata – 30 de milioane de euro. Apoi, site-ul detinut de un off-shore din Gibraltar a accesat pentru acordarea licentei. Pe care a primit-o, dar cu drept de functionare de la 1 octombrie 2015. Pana atunci, adica in perioada 10 septembrie – 30 septembrie, niciun client nu ar fi avut voie sa parieze. De fapt, activitatea site-ului bet365.com trebuia suspendata temporar, or tocmai asta nu s-a intamplat. Din contra, clientii au fost lasati/ incurajati sa mizeze sume de bani, desi licenta web-site-ului nu devenise operabila. Cum era de asteptat, adversarii (Romanian Bookmakers, RomBet, Asociatia Organizatorilor de Cazinouri din Romania si Asociatia Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanta) au speculat eroarea liderului si au cerut ONJN sa ia masuri drastice. Asa se face ca, servit cu dovezi, Oficiul National pentru Jocuri de Noroc a revenit asupra acordarii licentei catre bet365, iar pe 15 octombrie a detonat bomba, anuntand ca a trecut site-ul pe lista neagra. Mai mult, ONJN a formulat o plangere penala impotriva proprietarilor site-ului de pariuri, acuzand Hillside (Sports) LP si Hillside (Gaming) LP, entitati juridice cu sediul in Gibraltar, ca au creat un prejudiciu de aproape 665.000 de lei bugetului de stat si au nenorocit mii de romani.

Clienti dati in gat. Bet365 a livrat liste catre anchetatori

Cazul s-a complicat, asadar, si pentru clientii bet365.com, mai ales pentru cei care au facut imprudenta sa parieze in perioada 10 septembrie – 30 septembrie (cand activitatea site-ului trebuia sa fie suspendata). Si nu-s putini, vreo 54.000 de persoane. Pesemne obligat, Bet365 a livrat anchetatorilor liste cu nume, prenume, adrese de domiciliu, sumele pariate, zilele si orele cand s-au facut pariurile, absolut tot. „Legislatia prevede ca toti pariorii care au depus bani in perioada 10-30 septembrie sa fie amendati, chiar daca au rulat doar 5 lei”, a precizat, ieri, pentru Gazeta Sporturilor, Andreea Iordache, purtatorul de cuvant al ONJN. Asta, desi cu cateva minute inainte, aceeasi purtatoare de vorbe mentionase, aiuristic, ca sunt in culpa doar cei care au mizat peste 5.000 de RON in intervalul respectiv. Dincolo de balbele celor de la ONJN, e clar ca amenzile incep sa curga, iar ele pot ajunge la valoarea de 10.000 de lei.

Apar primele dovezi: ONJN amendeaza pariorii!

Ieri, un client bet365.com, proaspat amendat, a povestit pe site-ul pariurix.com cum a decurs intalnirea cu agentii ONJN, derulata zilele trecute. „Te duci la ei, te anunta ca ai incalcat legea, iti prezinta dovezile. Nu este vorba de retras/depus, ci de jucat. Au toate detaliile, cat ai pariat si pe ce eveniment, data si ora. Tu poti sa semnezi cum ca recunosti fapta si iei amenda 5.000 RON, platibili in 15 zile lucratoare. NU SE APLICA cele 48h pentru 1/2 din amenda, ca la rutiera, deci fix 5.000. Daca nu semnezi ca recunosti ca ai jucat in respectiva perioada, esti amenintat cu amenda maxima, de 10.000 ron. Un alt tip, de langa mine, a semnat si a luat 5.000”, a povestit unul dintre patiti.

Jucatorii vor sa conteste amenzile in instanta

In urma dovezilor aparute pe Internet, tot mai multi pariori, clienti bet365, se gandesc deja cum sa conteste sanctiunile, pentru ca, spun ei, nu e normal sa amendezi jucatorul, ci site-ul care a permis incalcarea legii. Pariorii considera ca lipsa site-ului bet365 de pe lista neagra a ONJN, in perioada 10-30 septembrie, constituie o proba irefutabila in favoarea lor, la care se adauga nerestrictionarea accesului la site pentru jucatorii romani, in perioada 10.09.2015 – 30.09.2015.

Avantaj Winmasters  si NetBet?

De problemele celui mai mare jucator de pe piata de pariuri profita acum concurenta. Winmasters.ro si NetBet sunt recent aparute si cauta sa se impuna in haosul care guverneaza zona pariurilor online din Romania.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
2.118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger