AcasăSPORTPe Wembley se trage si pe nas, nu numai la poarta

Pe Wembley se trage si pe nas, nu numai la poarta

Stadionul Wembley va gazdui finala Campionatului European din 2020

Debut perfect pentru Anglia in preliminariile Euro 2020, 5-0 acasa cu Cehia, una dintre nationalele incomode de pe continent. Ai lui Harry Kane n-au avut mila de adversari, cum nici presa londoneza n-a varsat o lacrima de grija consumatorilor, pardon, a suporterilor dati in vileag.

Stadionul Wembley va gazdui finala Campionatului European din 2020

Despre ce este vorba? La finalul intalnirii, jurnalistii de la Daily Telegraph au deschis o investigatie despre consumul de cocaina al fanilor care au venit pe „Wembley” la meciul Anglia – Cehia. E drept ca ziaristii se asteptau la ceva rezultate spectaculoase, dar nici chiar asa: in aproape jumatate dintre toaletele arenei londoneze s-au gasit urme ale consumului de cocaina! Chiar daca legislatia britanica e foarte drastica in privinta asta si prevede o pedeapsa de sapte ani de inchisoare pentru detinere de cocaina (iar traficul si productia pot aduce inclusiv pedeapsa cu inchisoarea pe viata!), huliganilor nu pare a le mai pasa. Ei profita de neatentia stewarzilor pentru a introduce pe stadion stupefiante pe care, de multe, le comercializeaza chiar acolo.

Federatia Engleza de Fotbal admite problemele legate de consumul de cocaina la meciuri, fenomen catalogat ca fiind „alarmant”. Un purtator de cuvant al FA a precizat ca se iau masuri stricte la portile arenelor, insa realitatea pare a-l contrazice: „Stadionul Wembley are o politica stricta anti-drog. Orice persoana gasita in posesia drogurilor ilegale este interzisa si evacuata de pe stadion si raportata politiei. Trimitem 14 caini de cautare cu personal instruit la fiecare eveniment. Orice persoana care intra in stadion este supusa unor verificari de securitate la turnicheti”.

In ultimele luni, incidentele petrecute pe stadioanele din Anglia au luat o tot mai mare amploare. Bunaoara, nu mai departe de acum doua saptamani, la meciul Birmingham – Aston Villa, un suporter al gazdelor a intrat pe teren si l-a lovit cu pumnul in fata pe capitanul lui Villa, Jack Grealish. Presa a dezvaluit ulterior ca huliganul in cauza se afla sub influenta drogurilor cand a comis acel gest.

author avatar
Nicholas Cezar
220 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger