AcasăSPORTPatronul lui AS Monaco: "Nu exista «noul Abramovici»! Eu sunt Rybolovlev!"

Patronul lui AS Monaco: „Nu exista «noul Abramovici»! Eu sunt Rybolovlev!”

Rybolovlev, un miliardar excentric

A speriat Europa cu transferurile din aceasta vara si promite sa nu se opreasca aici. Dmitry Rybolovlev este miliardarul care vrea sa cucereasca Liga Campionilor intr-un timp record: doi ani!

Rybolovlev, un miliardar excentric

Neymar la Barcelona este tranzactia momentului, insa protagonista verii in fotbalul european nu vine din Spania. AS Monaco l-a rezolvat pe Radamel Falcao, cel mai dorit atacant al planetei, si se pregateste sa semneze si cu Victor Valdes, portarul ultimilor 10 ani de pe „Camp Nou”, cu trei Ligi ale Campionilor in palmares si cinci titluri nationale. „Monaco nu glumeste!”, avertizeaza presa franceza. Abia promovata in Ligue 1, gruparea din Principat il are antrenor pe Claudio Ranieri, un italian fericit: poate cheltui pe transferuri atat cat doreste! In spatele grandiosului proiect monegasc sta un rus. Un miliardar rus. Dmitry Rybolovlev arunca zeci de milioane de euro in stanga si-n dreapta, fara sa se uite la bani. Deja despre PSG se vorbeste la timpul trecut.

In 2011, cand a cumparat 66% din actiunile AS Monaco, Rybolovlev a promis ca, daca echipa promoveaza, va pune la bataie 200 de milioane de euro pentru achizitii de jucatori. Pana acum, s-a tinut de cuvant! I-a adus pe Falcao, James Rodrigues, Joao Moutinho si Ricardo Carvalho. Se pregateste brazilianul Hulk, de la Zenit, care are un pret de vanzare de 50 de milioane de euro!

Acuzat ca si-a omorat rivalul in afaceri

Dmitry Rybolovlev s-a nascut in 1966, in Perm, un orasel de la poalele muntilor Urali, granita naturala dintre Europa si Asia. Specializat in industria medicala, rusul a infiintat la inceputul anilor ’90 o societate care producea ingrasaminte chimice. Afacere banoasa si in care nu cadea sa existe concurenta. Drept pentru care, in 1996, a petrecut 11 luni dupa gratii, suspectat ca ar fi ordonat asasinarea patronului unei firme rivale. Cum nu s-au gasit probe suficiente impotriva sa, Rybolovlev a fost eliberat de magistratii rusi.

Un moft: a cumparat insula lui Onassis

Se estimeaza ca averea lui Rybolovlev ajunge astazi la aproape 10 miliarde de euro. Fiicei Ekaterina (24 de ani) i-a facut toate poftele, printre care achizitionarea unui apartament de lux in New York, cu 68 de milioane de euro. Pentru el, „Imparatul” din Monaco si-a pastrat un moft: a platit 117 de milioane de euro pentru Skorpio, insula elena a marelui armator grec Aristotel Onassis! Un castel in Elvetia cumparat cu 232 milioane de euro si numeroase tablouri semnate Picasso si Van Gogh intregesc imaginea celui care nu suporta sa fie comparat cu Roman Abramovici: „Nu exista «noul Abramovici»! Eu sunt Rybolovlev!”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
860 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger