AcasăSPORTPaszkany si Muresan, cercetati sub control judiciar

Paszkany si Muresan, cercetati sub control judiciar

Cei doi oameni de la varful clubului CFR Cluj au ajuns sub control judiciar.

La aproximativ trei saptamani de cand au fost audiati de catre procurorii clujeni specializati in investigarea infractiunilor de Criminalitate Organizata, in dosarul in care, la vremea respectiva, se incepuse urmarirea penala in rem in privinta mai multor nereguli de natura fiscala, DIICOT anunta ca atat finantatorul Paszkany, cat si presedintele Muresan, de la CFR Cluj, sunt urmariti penal.

Mai mult, anchetatorii Antimafia au dispus plasarea celor mai importanti doi oameni, practic, din structura de conducere a clubului de fotbal amintit sub control judiciar, timp de doua luni, mai exact pentru 60 de zile, fiind acuzati de „constituire a unui grup infractional organizat, delapidare cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani in forma continuata”.

Detalii in privinta acuzatiilor care li se aduc celor doi regasiti in precizarile facute de catre procurorii DIICOT Cluj, intr-un comunicat, pasajele in acest sens fiind redate, integral, in cele ce urmeaza:

„S-a retinut ca in perioada 2008 – 2013,  persoane din cadrul societatii comerciale care detin clubul de fotbal CFR CLUJ 1907, cu atributii de gestiune sau administrare a sumelor clubului, si-au insusit  suma totala de aproximativ 10 milioane euro din patrimoniul SC SPORTIVA FOTBAL CLUB CFR 1907 CLUJ SA.

In acest sens se retine faptul ca inculpatul MURESAN IULIU – PAUL a avut calitatea de administrator al clubului iar faptele retinute in sarcina acestuia au avut ca principal beneficiar pe inculpatul PASZKANY ARPAD – ZOLTAN.

S-a retinut ca activitatea infractionala a fost savarsita prin intermediul mai multor entitati rezidente si nerezidente (firme off-shore din Cipru si din Seichelles) controlate faptic de catre inculpatul PASZKANY ARPAD – ZOLTAN.

Din cercetarile efectuate in cauza a rezultat ca firmele off-shore au fost folosite pentru prestarea unor  servicii de consultanta si intermediere in domeniul sportiv cu cu privire la care exista suspiciuni de fictivitate (privind transferul unor jucatori de la club, optimizarea activitatii echipei si altele) ori care au executat debite fata de clubul sportiv provenind din cesiuni de creanta suspecte.

Faptele au fost indreptate asupra elementelor patrimoniale ale Clubului provenite din primele incasate cu titlu de bonus de calificare directa in grupele Champions League oferite de UEFA.

Totodata, s-a retinut ca membrii grupului au evidentiat  in actele contabile ale ale SC SPORTIVA FOTBAL CLUB CFR 1907 CLUJ SA  cheltuieli care nu au avut  la baza operatiuni reale ori  au evidentiat  operatiuni fictive, in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale privind suma totala de aproximativ 10 milioane de euro”.

sursa foto:voceatransilvaniei.ro

164 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger