AcasăSPORTPartidul boxerului Vitali Klitschko a crescut masiv in sondaje

Partidul boxerului Vitali Klitschko a crescut masiv in sondaje

Klitschko isi pastreaza atitudinea din ringul de box si in ringul politic

Cu aproape trei saptamani inainte de alegerile parlamentare din Ucraina, Alianta Democratica Ucraineana pentru Reforma (UDAR), partidul condus de boxerul Vitali Klitschko, a devenit a doua forta politica a tarii.

Klitschko isi pastreaza atitudinea din ringul de box si in ringul politic

Ultimul sondaj arata ca UDAR se bucura de sustinerea a 16% dintre ucraineni, scor cu ajutorul caruia formatiunea condusa de Vitali Klitschko a urcat pe locul 2 in preferintele votantilor.

Pugilistul se intretine constant cu simpatizantii sai

UDAR a depasit Batkivscina, partidul condus in mod simbolic de Iulia Timosenko, arestata pentru abuz de putere, dar este inca relativ departe de Partidul Regiunilor, detinut de presedintele Viktor Yanukovich, care mizeaza pe sustinerea a 23,3% dintre ucraineni.

Totusi, evolutia sondajelor arata ca, in ultimele doua luni, partidul lui Klitschko a inregistrat o crestere de 4,5%, in timp ce PR are o scadere masiva, dupa ce era sustinut de 28,1% dintre votanti in august. Totusi, cel mai mare dintre fratii Klitschko ramane ponderat si precizeaza ca „este prea devreme sa putem spune ca ne batem de la egal la egal cu Partidul Regiunilor, dar ma bucura faptul ca suntem intr-o continua crestere. Asta inseamna ca lumea stie ca suntem acolo, ca ne batem pentru ei. Pe finalul campaniei ne vom concentra eforturile de a atrage de partea noastra cat mai multi dintre cei 18%-20% dintre votanti care inca nu s-au decis pe cine sa sustina”. De altfel, Vitali Klitschko sustine ca exclude posibilitatea vreunei colaborari cu Partidul Regiunilor. O decizie ce pare normala in conditiile in care UDAR si oamenii Iuliei Timosenko au luptat din opozitie impotriva gruparii conduse de presedintele Yanukovich.

Politicienii ucraineni se bat pentru 450 de locuri la alegerile parlamentare de pe 28 octombrie. Foarte probabil, UDAR si Batkivscina isi vor uni fortele, intr-un fel sau altul, pentru a-l elimina pe Yanukovich. In cazul in care va obtine un fotoliu de parlamentar, Vitali Klitschko va renunta la cariera prodigioasa de boxer.

author avatar
Cristi Ionita
248 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger