AcasăSPORTParchetul din Frankfurt il cheama la audieri pe Beckenbauer

Parchetul din Frankfurt il cheama la audieri pe Beckenbauer

Beckenbauer si Blatter, doua personaje care stiu cum a primit Germania organizarea C.M. din 2006

Scandalul de coruptie de la FIFA ia amploare. Parchetul din Frankfurt a demarat o procedura de verificare a modului in care Germania a primit, in anul 2000, organizarea editiei din 2006 a Cupei Mondiale.

Beckenbauer si Blatter, doua personaje care stiu cum a primit Germania organizarea C.M. din 2006

Procurorii vor sa gaseasca dovezi de coruptie in aceasta poveste, dezvaluita de cotidianul Der Spiegel, care saptamana trecuta a scris ca membrii C.Ex. ai FIFA au fost primit mita de 10 milioane de marci in schimbul votului favorabil Germaniei. „Ar putea fi vorba de coruptie, frauda sau malversatiune”, a declarat procurorul general al Parchetului din Frankfurt, oras in care isi are sediul si Federatia Germana de Fotbal (DFB).
Intr-o prima faza, magistratii vor examina documentele aflate la dispozitia lor, „dar tineti cont ca dosarul e abia la inceput”. „Eu nu am dat bani nimanui pentru a obtine voturi care sa asigure Germaniei organizarea Cupei Mondiale din 2006”, a dat asigurari Franz Beckenbauer, unul dintre cei vizati de dezvaluirile de coruptie din Der Spiegel. Legenda fotbalului bavarez este asteptata la audieri in zilele urmatoare.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
69 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger