AcasăSPORTPancu: „Jucam asa cum ne spune profesorul Pustai!”

Pancu: „Jucam asa cum ne spune profesorul Pustai!”

Esec la Cluj, cu Universitatea (0-1), esec acasa, cu FCM Tg.Mures (1-2), doua infrangeri care au bagat Rapidul in vrie si dihonia in vestiar.

De la formatia care a impresionat in startul de retur, din Rapid n-a mai ramas decat numele. Valoarea jucatorilor (victoriosi in Ghencea, cu Steaua), ambitia lor de a realiza imposibilul (salvarea de la retrogradare), elanul patronului si sprijinul publicului, totul a disparut. Totul, in afara de raca dintre antrenorul Cristi Pustai si vedeta lotului, Daniel Pancu.
Ultimul n-a mai rezistat sa taca si a rabufnit miercuri seara, imediat dupa meciul cu Tg.Mures. „Pancone” a pus punctul pe i cand a vorbit despre rezultatele proaste inregistrate de giulesteni (doua infrangeri consecutive) in ultima vreme: „Dupa pauza de doua saptamani, aratam mult mai rau decat inainte. Toata lumea astepta sa venim mai proaspeti, iar noi am aparut mai obositi si cu jucatori accidentati. Eu spun ca si atmosfera a avut de suferit. Prima greseala a fost cand domnul antrenor s-a dus la o conferinta si a zis ca nu a gasit atacantul, nu a gasit coordonatorul. Noi, toti jucatorii, ne-am simtit foarte jigniti. Pai, eu joc si mijlocas central, si atacant… Este o atmosfera deteriorata continuu. Eu am preferat sa tac pana acum, sa nu stric atmosfera, dar cred ca am gresit. Lucrurile trebuiesc spuse in fata, barbateste“. O data pornit, Pancu a continuat atacul si l-a indicat direct pe Cristi Pustai vinovat de modul in care se exprima echipa pe teren: „Altele sunt problemele la Rapid, nu banderola. Jucam mult mai prost dupa pauza asta. De fapt, jucam asa cum ne spune antrenorul. E cea mai mare prostie pe care am auzit-o, ca Rapid nu are atacanti. Toti s-au simtit jigniti. La Cluj s-a pierdut pe o greseala individuala. Ce trebuia sa faca antrenorul atunci, sa se duca la conferinta si sa spuna ca nu are portar?!”.
De aceeasi parere cu Daniel Pancu este si portarul Mircea Bornescu:
„Cand nu ai rezultate, este nevoie de un soc la echipa! E timpul schimbarii”.

Jucatorii, bagati in sedinta. Antrenorul n-a fost primit in vestiar!

Scos din sarite de usurinta cu care echipa a pierdut sase puncte in ultimele doua runde, „Pancone” si-a bagat in sedinta colegii si asta imediat dupa incheierea partidei cu FCM. Cat timp le-a vorbit mai ales romanilor din lot (de reprosurile lui Pancu n-au scapat nici strainii), in vestiarul gazdelor de la stadionul „Giulesti” n-a avut voie sa intre nimeni, nici macar „principalul” Cristi Pustai, care a asteptat aproape o ora sa se termine sedinta. Usa vestiarului a fost pazita in tot acest timp de un caine lup.

Moraru nu stie ce sa aleaga: Andone sau Sumudica?

Greu de crezut ca Pustai va mai continua in Giulesti. Numele cel mai des vehiculate pentru banca tehnica sunt ale lui Marius Sumudica si Ioan Andone. Ultimul este liber de contract dupa ce tocmai a fost demis de gruparea cipriota Apollon Limassol si ar avea parte chiar si de sustinerea publicului; rapidistii nu uita rezultatele excelente inregistrate de formatia lor in precedentul mandat al „Falcosului”, inclusiv o victorie cu 5-1, in Grant, impotriva Stelei. Pe de alta parte, Sumudica are avantajul unei relatii de amicitie cu patronul Valerii Moraru. In plus, se cunoaste cu liderii vestiarului, Daniel Pancu, Mircea Bornescu, Cristi Sapunaru si Daniel Niculae.
De remarcat si declaratia data de Moraru la finalul intalnirii cu FCM Tg.Mures: „Nu merita sa investesti in fotbal. Cu asemenea arbitraj, nu avem nicio sansa”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
191 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger