AcasăSPORTOtelul va avea stadion nou, de 40.000 de locuri!

Otelul va avea stadion nou, de 40.000 de locuri!

Marius Stan va participa la alegerile pentru primar al Galatiului din partea USL

Directorul general al campioanei Otelul va candida in luna iunie la alegerile locale pentru postul de primar al Galatiului. Marius Stan promite construirea unui stadion de cinci stele in oras, pe amplasamentul arenei „Dunarea”, cel mai vechi stadion din Moldova.

Asa arata in prezent stadionul "Dunarea" din Galati

Galatiul se pregateste sa devina al patrulea oras al tarii, dupa Bucuresti, Cluj si Ploiesti care va detiune un stadion la standardele impuse de UEFA. Directorul general al gruparii Otelul Galati promite ca, in cazul in care va deveni primar al urbei, va demara proiectul privind construirea unei arene de cinci stele, exact pe amplasamentul actualului „Nicolae Rainea”, fost „Dunarea”, stadion ridicat in 1920 si renovat in 2004.

Marius Stan va participa la alegerile pentru primar al Galatiului din partea USL

Marius Stan sustine ca noul stadion va fi gata in maximum trei ani, arena urmand sa aiba o capacitate de 40.000 de locuri. Interesant este ca aici, pe cel mai vechi stadion din Moldova, isi desfasoara partidele de pe teren propriu divizionara B, Dunarea Galati, dar cel care se viseaza a fi noul edil al orasului afirma cu tarie ca, in cativa ani, arena va gazdui partidele echipei fanion a judetului, FC Otelul.

In ultimii ani, Romania fotbalistica a inceput sa se bucure de stadioane moderne. „National Arena” din Bucuresti si „Cluj Arena” din Cluj au fost primele care au incantat ochii publicului microbist, ploiestenii plusand cu un stadion cochet si ieftin, ridicat din „cenusa” fostului „Ilie Oana”, arena in care municipalitatea a investit 17 milioane de euro. Si rivala Astra are un proiect indraznet in acest sens, numai ca patronul Ioan Niculae vrea sa construiasca un stadion ultra-modern la Giurgiu, afacerea incluzand implicit si mutarea echipei langa Dunare. „Arena Port” va avea o capacitate de 12.000 de locuri si va fi gata pana in 2013. In tot acest timp, granzii Capitalei raman repetenti la acest capitol. Steaua joaca pe o arena construita in perioada august 1973 – martie 1974, Dinamo isi desfasoara partidele pe un stadion ridicat in 1951, iar Rapidul joaca in Giulesti de 73 de ani, pe un stadion inaugurat de Regele Carol al II-lea.

author avatar
Mihai Koblenko
2.708 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger