AcasăSPORTOptimism total la reunirea tricolorilor

Optimism total la reunirea tricolorilor

Maxim promite sa inscrie cate doua goluri cu Ungaria si Turcia (sursa foto bundesliga.com)

Selectionerul Romaniei a reusit sa faca, ieri dupa-amiaza, primul antrenament cu tot lotul pe care se bazeaza pentru dubla cu Ungaria si Turcia din preliminariile Campionatului Mondial.

Maxim promite sa inscrie cate doua goluri cu Ungaria si Turcia (sursa foto bundesliga.com)

Cu patru zile inainte de meciul de foc cu Ungaria de vineri, 6 septembrie, de pe National Arena, “tricolorii” s-au reunit, in formula completa, la Centrul National de la Mogosoaia. Printre ultimii sositi s-a aflat mijlocasul Alexandru Maxim, cel care, duminica seara, a facut adevarate minuni in meciul VFB Stuttgart – Hoffenheim, 6-2, din etapa a patra a campionatului german. Maxim si-a trecut in cont doua goluri si doua pase decisive, presa nemteasca desemnandu-l chiar eroul rundei. Bucuros nevoie mare pentru cea mai buna prestatie a sa in tricoul lui Stuttgart, Maxim s-a declarat incantat de prezenta la nationala, precizand ca “promit sa marchez cate doua goluri si in meciurile cu Ungaria si Turcia”. La fel de optimist s-a dovedit a fi si Razvan Rat. Desi fundasul lui West Ham United este rezerva la echipa de club, Rat considera ca Romania trebuie sa bifeze cele sase puncte din dubla cu Ungaria si Turcia pentru a confirma rezultatele bune din tur, cand a scos patru puncte din meciurile disputate in deplasare (2-2 la Budapesta si 1-0 la Istanbul). Si selectionerul Victor Piturca este increzator ca elevii sai pot obtine doua victorii, tehnicianul precizand ca “daca scoatem doar patru puncte, stam la mana altora, cu sase puncte suntem siguri de locul 2 in grupa”.

Romania urmeaza sa dea piept cu Ungaria (vineri, 6 septembrie) si cu Turcia (marti, 10 septembrie) in doua meciuri disputate pe teren propriu si extrem de importante pentru calificarea la Campionatul Mondial din Brazilia, de anul viitor. Echipa noastra are 10 puncte, cu patru etape inainte de finalul preliminariilor, si se bate cu Ungaria (11 puncte) si Turcia (7 puncte) pentru locul 2 in grupa, cel care asigura accesul la baraj.

author avatar
Cristi Ionita
113 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger