AcasăSPORTOpt romani pe tabloul principal la Australian Open

Opt romani pe tabloul principal la Australian Open

Copil va deschide balul pentru cei 12 jucatori romani care participa la Australian Open

Romania va avea 8 jucatori pe tablourile principale de la Australian Open 2013. Alti patru sportivi vor intra in focurile calificarilor care debuteaza astazi. Primul turneu de Grand Slam al anului va incepe lunea viitoare.

Copil va deschide balul pentru cei 12 jucatori romani care participa la Australian Open

Primul tenisman roman care juca la Australian Open 2013 este Marius Copil, pozitia 161 in ierarhia ATP. Aradeanul il va infrunta in calificarile turneului masculin de tenis pe americanul James Blake (124 ATP). Blake, care are acum 32 de ani, a fost candva in topul mondial, atingand chiar treapta a 4 -a (noiembrie 2006).

James Blake este un sportiv care a acumulat in cariera premii in valoare totala de 7,6 milioane de dolari, spre deosebire de Copil, care a strans putin peste 100.000 de dolari. E drept, romanul este cu 10 ani mai tanar. Victor Hanescu (61 ATP) si Adrian Ungur (98 ATP), vor evolua direct pe tabloul principal al competitiei masculine, urmand sa isi afle adversarii din turul I vineri, la tragerea la sorti. De acelasi tratament preferential au parte si fetele Irina Begu, Alexandra Cadantu, Sorana Cirstea, Alexandra Dulgheru, Simona Halep si Monica Niculescu, toate prezente tabloul principal. Mihaela Buzarnescu, Madalina Gojnea si Elena Bogdan vor juca in calificari. Premiile din acest an al primului turneu de Grand Slam al anului au crescut cu 15%, ajungand la 30 de milioane de dolari. Pentru simpla participare in turul I, jucatorii vor fi remunerati cu 27.600 dolari.

author avatar
Sebastian Stan
388 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger