AcasăSPORTOperatia reusita, pacientul mort: Capitala e tot falita!

Operatia reusita, pacientul mort: Capitala e tot falita!

Dupa ani in care doar Provincia a contat in lupta pentru titlu – vezi performantele gruparilor CFR Cluj, Unirea Urziceni si Otelul Galati – Capitala a tras nadejdea ca va reveni in prim-plan. Ei bine, si stagiunea 2011-2012 pare sortita esecului. Mai sunt 10 etape, iar formatiile bucurestene nici nu mai stiu de cand n-au mai castigat un meci.

Razvan Lucescu ii explica lui Felipe Teixeira ce nu merge in jocul Rapidului

Rapid – Dinamo (0-0) i-a facut pe emisarii cluburilor straine sa regrete deplasarea in Romania pentru acest derby. De la ultimul duel intre cele doua combatante (in tur, tot 0-0), Liga 1 nu a mai dat un joc atat de plictisitor, ba chiar prost pe alocuri. Insa, condamnarea rapidisto-dinamovista ar fi incorecta daca numele Stelei nu s-ar regasi si el pe lista rusinii. Etapa tocmai incheiata le-a pus la colt pe rasfatatele campionatului.

Daca va castiga titlul in vara, CFR reuseste in patru ani sa aiba tot atatea trofee de campioana (trei) cate a strans Rapidul in aproape 90 de ani de existenta! Mai mult, Provincia ia fata Capitalei si pe plan extern. Ieri, la publicarea clasamentului mondial al cluburilor, FC Vaslui era cotata mai bine decat Steaua: locul 78 pentru moldoveni, fata de 80 pentru bucuresteni.

Care „Rapid galactic”?!

Pe final de mandat la „nationala”, Razvan Lucescu si-a umplut timpul cu alcatuirea lotului pentru Rapid, viitoarea sa destinatie. Nici nu se terminase partida cu Bosnia, din precedentele preliminarii europene, ca deja se stiau numele primilor transferati in Giulesti: Romeo Surdu, Dan Alexa si Ciprian Deac. Lor li s-au adaugat Felipe Teixeira si Cristian Oros, iar in aceasta iarna Alexandru Ionita, insa „galacticii” aduc numai amaraciune in Grant, nicidecum spectacol. In ultimele patru partide, giulestenii n-au obtinut nicio victorie. Urmeaza deplasarea de la Cluj, pe terenul CFR-ului, si probabil un nou prilej de umilinta pentru bucuresteni.

Nu merge nici „Steaua de Romania”

Forma slaba a lui Florin Costea le da batai de cap conducatorilor Stelei

Spre deosebire de anii precedenti, Gigi Becali a mizat in stagiunea 2011-2012 pe talentele neslefuite ale Ligii 1. Asa i-a transferat pe Chipciu, Parvulescu, Chiriches, fratii Costea, in fine, cam toti fotbalistii cu pedigree din tara, numai buni sa confirme la Steaua. Rezultatul? Mihai Stoichita este al treilea antrenor in acest sezon (si mai sunt 10 etape de disputat!), „manjii” nu castiga de trei runde, iar atacul este cel mai neproductiv daca il comparam cu al rivalelor la titlu.

Old Dinamo a obosit la jumatatea drumului

Ionel Danciulescu a fost inexistent in derby-ul din Giulesti

Daca rivalele traditionale au ales sa faca transferuri in masa, Dinamo a mers pe continuitate. Si bine a facut, insa cu rezultate doar in turul campionatului (locul 1 la finele lui 2011). Nici bine n-a inceput returul, si „cainii” sunt alungati din fotoliul de lider de CFR Cluj. Mai mult, veteranii Danciulescu, Niculae si Munteanu par sa fi obosit la jumatatea drumului: nicio victorie de cinci meciuri, doar patru goluri marcate.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
271 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger