AcasăSPORTO idee cam Infantilo: Campionat Mondial cu 40 de echipe!

O idee cam Infantilo: Campionat Mondial cu 40 de echipe!

Gianni Infantilor vrea sa transforme „mondialul” intr-un turneu fara glorie si prestigiu

Abia ales presedinte al FIFA, italo-elvetianul Gianni Infantino a si-nceput sa se grabeasca in a-i multumi pe cei care l-au votat.

Gianni Infantilor vrea sa transforme „mondialul” intr-un turneu fara glorie si prestigiu

Si cum putea face asta mai bine decat printr-o idee populista, revolutionara si deloc pe placul vest-europenilor? Infantino il cheama, infantilo gandeste. Prezent la Montevideo, cu ocazia unei vizite intreprinse in Uruguay (parte a turneului sud-american demarat de cateva zile), celalalt Gianni a anuntat ca va deschide larg portile Campionatului Mondial. Sa participe toata lumea, frate!
„Trebuie sa avem o mai mare deschidere fata lumea fotbalului, iar o Cupa Mondiala cu 40 de participante ar reprezenta un lucru foarte bun din acest punct de vedere”, s-a trezit vorbind noul sef al FIFA. Ca dovada ca ideea a fost indelung rumegata in birourile din Zurich (la sediul FIFA), Infantino a anuntat si data cand vom avea un C.M. „la gramada”: „Ideea ar fi sa facem acest lucru incepand din 2026. Cat de curand vom discuta acest subiect cu toata lumea, inclusiv cu jucatorii de fotbal. Pe langa numarul mai mare de echipe care vor lua parte la competitie, vom oferi multor nationale sansa sa viseze la un loc la turneul final”.
In discursul sau, Infantino a atins si chestiunea coruptiei, o problema care, in ultimul an, a zdruncinat din temelii forul fotbalistic mondial: „Cei care vor sa fure, trebuie sa stea departe de fotbal! Acesta este mesajul meu pentru ei”.

Editia din 2030, in America de Sud

Nu se stie ce tara va gazdui editia din 2026 a Cupei Mondiale (2018 va fi in Rusia, iar 2022 in Qatar).
Ce se banuieste este ca Argentina si Uruguay au sanse mari sa primeasca editia din 2030. Cele doua tari vor marca atunci 100 de ani de la finala pe care au disputat-o in 1930, cu ocazia primului Campionat Mondial de fotbal, gazduit de Uruguay.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger