AcasăSPORTNoroc cu tururile preliminare! 0-7 in Liga Campionilor, coeficientul rezista

Noroc cu tururile preliminare! 0-7 in Liga Campionilor, coeficientul rezista

Pandurii si Steaua lupta si pentru coeficientul UEFA de tara

Romania este in continuare pe primul loc in clasamentul european al coeficientilor pentru sezonul in curs. Asta, desi Steaua a ajuns ciuca batailor in Liga Campionilor, golaveraj 0-7 dupa doua meciuri!

Pandurii si Steaua lupta si pentru coeficientul UEFA de tara

Daca n-ar fi fost tururile preliminare, probabil ca Romania nici n-ar fi aparut in acest clasament, atat de slabe rezultate avem dupa primele meciuri din faza grupelor. Totusi, cu cele 5,625 puncte stranse in vara, tara noastra ocupa ieri prima pozitie in ierarhia coeficientilor, atentie, peste Spania (5,571), Anglia (5,500) si Germania (5,142)! Foarte probabil ca partidele de aseara, din Liga Europa, sa fi schimbat topul, in conditiile in care marile forte de pe continent au aliniat la start cate trei echipe, iar Romania s-a prezentat doar cu Pandurii Tg.Jiu (a jucat in deplasare, cu Pacos Fereira).

In clasamentul general (cel care conteaza cel mai mult!), intocmit in functie de rezultatele din ultimele cinci sezoane, Romania se situeaza pe 15, cu 26,007 puncte, pozitie care asigura inscrierea a doua formatii in preliminariile Ligii Campionilor, din sezonul 2015/ 2016. Situata pe 16, la mica distanta (25,850 puncte), Cehia ameninta locul Romaniei prin cele doua „ambasadoare” europene: Viktoria Plzen (Liga Campionilor) si Slovan Liberec (Liga Europa).

author avatar
Laurentiu Teodorescu
205 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger