AcasăSPORTNeagu dribleaza ca Messi si trage ca Ronaldo

Neagu dribleaza ca Messi si trage ca Ronaldo

Handbalul aratat de Cristina Neagu la acest C.M. nu are lacune

Cristina Neagu are 27 de ani si incepe sa insemne pentru Romania mai mult decat un lider al vestiarului. Este handbalista in jurul careia s-a crosetat toata strategia „sfertului” cu Danemarca, ea si-a asumat raspunderea pentru loviturile de la 7 metri, aruncarile in forta ori patrunderile prin dribling.

Handbalul aratat de Cristina Neagu la acest C.M. nu are lacune

Cine spune ca handbalul nu este un sport spectaculos nu a vazut-o jucand pe Cristina Neagu. Miercuri seara, cu 12.000 de danezi in tribunele din Herning, romanca a facut magie pe teren. Driblinguri si fente din corp ca la Leo Messi, aruncari in forta cum numai la suturile lui Cristiano Ronaldo mai zaresti, pase pe la spate, un intreg arsenal la care echipa Danemarcei n-a avut antidot. „E o handbalista de top”, a spus selectionerul Klavs Bruun Jorgensen, completat de portarul Sandra Toft, care in repriza secunda a fost doborata de o minge sutata de Neagu: „E prea buna, n-am avut ce sa-i facem!”.
Pentru a intelege mai bine ce meci a facut Cristina, priviti statistica: 15 goluri marcate intr-un sfert de finala de Campionat Mondial, aproape 50% din golurile Romaniei (31). In ultima secunda a timpului regulamentar, Neagu a ratat un 7 metri care putea duce mai repede nationala in semifinale. A avut puterea sa treaca peste acest moment si in prelungiri si-a continuat jocul fara greseala.

„Rusine celor care ne-au criticat”

Revolta unei mari campioane. La finalul partidei, Cristina Neagu nu i-a uitat pe cei care au criticat echipa Romaniei dupa cele trei infrangeri consecutive din faza grupelor. „Le multumesc acestor fete minunate, au dat 100% pe teren, au dat totul, sunt mandra de fetele mele. Si sa le fie rusine celor care ne-au criticat dupa infrangerile din grupa! Jucam pentru noi, pentru famiile noastre, pentru tara, pentru toti romanii. Habar n-am unde ne putem opri la acest turneu… Nu am cuvinte sa exprim cat sunt de mandra de aceasta echipa, de staff, de maseuri si de antrenori, de toata lumea”.
Intrebata ce parere are despre semifinala cu puternica echipa a Norvegiei, Cristina Neagu a replicat: „Eu zic mai bine sa ne bucuram de acest moment, unul mare in handbalul feminin romanesc, prima data dupa 2007 cand jucam semifinale. Sa ne bucuram, sa ne odihnim si ce o da Dumnezeu sa fie in semifinale, aia sa fie!”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
239 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger