AcasăRecomandariNationala Romaniei, tragere la sorti cu noroc pentru Euro 2016: Cel mai...

Nationala Romaniei, tragere la sorti cu noroc pentru Euro 2016: Cel mai tare adversar al lui Piturca e Dan Petrescu!

Echipa nationala a Romaniei va evolua in grupa F in preliminariile Campionatului European din 2016, in compania selectionatelor Greciei, Ungariei, Finlandei, Irlandei de Nord si a Insulelor Feroe, conform tragerii la sorti de ieri, de la Nisa.

Dan Petrescu eate singurul antrenor capabil sa garanteze calificarea tricolorilor

UEFA a tinut cont de rezultatele precedentelor trei preliminarii (pentru mondialele din 2010 si 2014 si pentru europenele din 2012) in desemnarea urnelor cu echipele care vor intra in competitie la toamna. La turneul final se vor califica primele doua echipe din fiecare grupa, la fel si formatia cel mai bine clasata de pe locul trei, luand in considerare meciurile cu reprezentativele de pe pozitiile 1, 2, 4 si 5 din grupele respective. Celelalte opt echipe de pe locul trei vor sustine meciuri de baraj in noiembrie 2015, pentru a complete tabloul de 24 de participante la Euro 2016.

Piturca se teme si de aceasta grupa

Chiar daca Romania are parte de poate cea mai usoara grupa posibila, selectionerul Victor Piturca tot nu este multumit. „Putem castiga punctele puse in joc, insa concluzia este ca fotbalul se joaca pe teren. Mai e o perioada destul de lunga pana vor incepe meciurile oficiale, iar pana atunci se vor analiza foarte bine echipele pe care le vom intalni. Se vor schimba multe, sper sa se schimbe si in ceea ce priveste lotul nostru, pentru ca nu stam bine, nu stam pe roze. Internationalii nostri nu sunt titulari la echipele din strainatate si pana in toamna ar trebui sa mai apara sapte, opt, zece jucatori la rampa ca sa putem emite pretentii de calificare”, a declarat Piturca. Pana la schimbarea statutului jucatorilor romani este foarte probabil sa se schimbe banca tehnica a Romaniei. Sunt sanse minime ca viitorul presedinte al FRF sa mai continue cu actualul staff! Favoriti sa conduca nationala sunt Dan Petrescu si Cosmin Olaroiu.

Ca de obicei, ungurii malai viseaza

Selectionerul maghiar Pinter Attila se declara incantat de tragerea la sorti si lasa sa se inteleaga ca este pregatit sa readuca Ungaria la un turneu final dupa 27 de ani de pauza: „Nu conteaza cu cine joci, important e sa formezi o echipa competitiva si sa dai totul meci de meci. Cu cat faci mai multe puncte, cu atat ai sanse mai mari de calificare. Pe romani ii cunoastem foarte bine, am jucat cu ei de curand, iar Finlanda are o trupa omogena si disciplinata. Fanii nostri ne pot ajuta foarte mult la intalnirile de acasa. Trebuie sa credem in calificare pina la capat, asteptam de 27 de ani sa ajungem la un turneu final si va trebui sa gasim slabiciunile adversarelor noastre”.

Gica Popescu: „Calificarea e obligatorie!”

Fostul international Gica Popescu, favorit sa conduca Federatia, este de parere ca nationala nu are nicio scuza daca rateaza si aceasta calificare! „E grupa pe care ne-am dorit-o. Antrenorul echipei nationale are obligatia sa califice echipa nationala, nu avem nicio scuza sa nu mergem in Franta, nicio scuza! Grecia este echipa pe care ne-am dorit-o ca si cap de serie; pe Ungaria, de asemenea, ne-am dorit-o. Nu cred ca se puteau gasi echipe mai favorabile din primele doua urne, dar atentie mare la formatiile de pe locurile patru si cinci, pentru ca ne pot pune problem”, a spus Popescu.

„Grupa mortii” pentru Portugalia

Dintre toate grupele, Portugalia a nimerit cel mai greu, cu Danemarca si Serbia adversare pentru un loc la Euro 2016. Din grupa I mai fac parte Armenia si Albania, in timp ce Franta – calificata din oficiu – are doar statut de sparring-partner. Celelalte opt grupe sunt:

Grupa A – Olanda, Cehia, Turcia, Letonia, Islanda, Kazahstan

Grupa B – Bosnia-Hertegovina, Belgia, Israel, Tara Galilor, Cipru, Andorra

Grupa C – Spania, Ucraina, Slovacia, Belarus, Macedonia, Luxemburg

Grupa D – Germania, Irlanda, Polonia, Scotia, Georgia, Gibraltar

Grupa E – Anglia, Elvetia, Slovenia, Estonia, Lituania, San Marino

Grupa F – Grecia, Ungaria, Romania, Finlanda, Irlanda de Nord, Insulele Feroe

Grupa G – Rusia, Suedia, Austria, Muntenegru, Moldova, Liechtenstein

Grupa H – Italia, Croatia, Norvegia, Bulgaria, Azerbaidjan, Malta

author avatar
Laurentiu Teodorescu
402 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger