AcasăSPORTNationala feminina de handbal, locul 3 la Mondiale: Bronz cu valoare de...

Nationala feminina de handbal, locul 3 la Mondiale: Bronz cu valoare de aur!

Cristina Neagu a fost, de departe, cea mai buna jucatoare a turneului

UPDATE: In finala competitiei, Norvegia s-a impus categoric, scor 31-23, in fata Olandei, nordicele obtinand cel de-al treilea titlu mondial din istorie, dupa medaliile de aur castigate la editiile Danemarca/Norvegia 1999 si Brazilia 2011. Urmatoarea editia a Campionatului Mondial va avea loc in Germania, in 2017.

Fara istoric, finala mica a Campionatului Mondial de handbal feminin a fost dominata de la cap la coada de echipa Romaniei, mult prea puternica pentru o Polonie care, totusi, a trimis acasa de la acest turneu doua mari favorite, Ungaria si Rusia!

Cristina Neagu a fost, de departe, cea mai buna jucatoare a turneului

Aflate tot timpul la conducere, romancele au inceput jocul in forta, cu un gol semnat de Cristina Neagu, cea care, o data cu reusita din minutul 38 a devenit cea mai buna marcatoare a editiei C.M. din 2015. Fara sa forteze, fetele lui Thomas Ryde au intrat la pauza cu un avantaj de sapte goluri, finalul de prima repriza fiind cea mai buna demonstratie a handbalului modern practicat de echipa Romaniei: cu doua jucatoare eliminate, s-a inscris in ultima secunda (aceeasi Cristina Neagu), fara a se incasa vreun gol! Pe final de meci, si-au trecut numele pe lista marcatoarelor si Ana-Maria Tanasie, Luciana Marin, Patricia Vizitiu sau Gabriela Perianu, handbaliste din noul val, folosite mai putin de selectionerul Thomas Ryde la acest turneu final. Se poate spune ca Polonia a platit factura  pentru hotia facuta de arbitrii semifinalei cu Norvegia, cand romancelor le-a fost interzis accesul in finala prin cateva decizii care au frizat bunul simt.
Obiectivul nationalei la C.M. a fost clasarea pe unul din primele opt locuri, acesta fiind deja indeplinit dupa victoria din finala mica, scor 31-22. Turneul din Danemarca a reprezentat si un criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio, castigatoarea competitiei obtinand calificarea direct, in timp ce echipele de pe locurile 2-7, alaturi de alte sase echipe cu cel mai bun ranking continental, vor avea drept de joc la turneele preolimpice, programate intre 18 si 20 martie 2016.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
298 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger