AcasăSPORT"National" schimba regulamentul la rugby: arbitrii romani, sustinuti de seful Petrache!

„National” schimba regulamentul la rugby: arbitrii romani, sustinuti de seful Petrache!

Presedintele FRR, Alin Petrache

Dupa ce vineri mai multi arbitri romani au decis sa protesteze fata de hotararea FRR de a aduce „fluierasi” straini la meciurile decisive din SuperLiga, presedintele ales al federatiei de rugby a anuntat ca va solicita modificarea modului de organizare a campionatului national.

Presedintele FRR, Alin Petrache

Nemultumiti ca FRR a acceptat solicitarile cluburilor RCM Timisoara, Farul Constanta si Steaua Bucuresti, de a fi delegate brigazi de arbitri straini la semifinalele si finalele SuperLigii, „fluierasii” romani au amenintat, vinerea trecuta, ca nu se vor prezenta la celelalte meciuri programate in weekend. Informatia publicata de „National” a ajuns la urechile lui Alin Petrache, iar presedintele ales al FRR si-a asumat rolul de mediator, reusind sa dezamorseze conflictul.

Petrache a obtinut acordul arbitrilor de a se prezenta la meciurile programate, cu conditia ca regulamentul de organizare a campionatului national sa fie modificat in asa masura incat sa dea posibilitatea romanilor sa-si dezvolte carierele in acest domediu. Petrache a declarat, inaintea finalei SuperLigii de aseara, dintre Stiinta Baia Mare si RCM Timisoara, ca era necesara o discutie pentru a dezamorsa situatia. „Voi discuta cu colegii mei pentru a modifica manualele de organizare a competitiilor interne, astfel incat echipele care doresc sa participe trebuie sa fie de acord ca vor fi arbitrate de romani de la inceput pana la sfarsit”, a spus Alin Petrache. Altfel, RCM Timisoara a intrerupt, aseara, hegemonia „zimbrilor” care au fost campioni in ultimele trei sezoane, banatenii castigand finala cu Baia Mare cu 16-6.

author avatar
Cristi Ionita
428 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger