AcasăSPORTNasule, vrem arbitri romani la meciurile nationalei!

Nasule, vrem arbitri romani la meciurile nationalei!

Craig Alexander Thompson n-a fost in forma la partida Romania – Olanda, fluierand a paguba si ridicand mingea la fileu batavilor, desi elevii lui Van Gaal nu aveau nevoie de ajutor.

Prezenta lui Mircea Sandu in Comitetul Executiv al UEFA nu ne scuteste de arbitraje potrivnice

In momentul in care Craig Thompson a fost desemnat sa arbitreze duelul de pe „National Arena”, nimeni nu s-a gandit la trecutul tumultos al scotianului. „Centralul” din Paisley a facut praf nenumarate partide in cei 10 ani de cand este purtator de ecuson FIFA.

Thompson, in clinciuri cu jucatorii romani

Marti seara, Thompson a luat cateva decizii de-a dreptul dubioase, incepand cu aprecierea contactelor unu la unu doar in favoarea celor imbracati in negru, respectiv Olanda. A dat corect penalty la duelul dintre Tamas si Narsingh, dar trebuia sa procedeze la fel si la faza in care Indi l-a trantit in careu pe stelistul Popa. In final, in loc sa-i arate cartonasul galben lui Tamas, pentru o intrare din spate la Lens, decizie care ar fi reprezentat si eliminarea romanului, „judecatorul” scotian l-a sanctionat pe olandez, pentru simulare. Probabil, avand pe constiinta faza penalty-ului neacordat gazdelor, Thompson l-a iertat pe Tamas de eliminare, intorcand decizia aberant, asta desi fundasul nostru plecase deja spre vestiare. Unde mai pui la socoteala ca Tamas trebuie oricum avertizat, pentru ca a iesit de pe teren fara permisiunea arbitrului. Dar iata cateva dintre gafele scotianului. In 2007, la Europeanul Under 21, el l-a eliminat gratuit pe belgianul Fellaini (Belgia – Israel 1-0) si a fost retras ulterior din competitie.

La finala Cupei Scotiei, in 2011, Thompson a acordat un penalty pentru Rangers, iar dupa un minut a revenit asupra deciziei, scandalizand intreaga asistenta. La partida din preliminariile 2012, intr-un meci Franta – Bosnia, scotianul a acordat o lovitura de la 11 metri pentru „cocosi”, reluarile indicand ca infractiunea s-a produs afara din careu. Ulterior, acelasi Thompson a eliminat un bosniac, pentru o presupusa simulare, ajutandu-i pe francezi sa mearga la turneul final european. Si la meciul din Europa League dintre Schalke 04 si Twente Enschede arbitrul scotian a acordat un penalty pentru olandezi, presupusa infractiune fiind, insa, in afara suprafetei de pedeapsa. In plus, reluarile au aratat ca nici macar nu fusese fault.

author avatar
Sebastian Stan
150 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger