AcasăSPORT"Nasu'" Sandu vrea 14 echipe in Liga 1!

„Nasu'” Sandu vrea 14 echipe in Liga 1!

Spre deosebire de Dumitru Dragomir, presedintele FRF crede ca avem un campionat slab, departe de nivelul ligilor vest-europene.

Mircea Sandu nu este multumit de nivelul fotbalului romanesc

Calitatea Ligii 1 ii da batai de cap sefului Federatiei. Ieri, Mircea Sandu l-a contrazis pe „Mitica”, afirmand ca „avem un campionat slab si cu prea multe echipe inscrise. Sunt prea putini jucatori romani si mult mai putini jucatori romani buni”. Solutia „Nasului” o reprezinta micsorarea numarului de cluburi in primul esalon, de la 18 la 14: „Cred ca un campionat cu 14 formatii ar da mai multa consistenta fotbalului romanesc”. In alta ordine de idei, Sandu a vorbit, ieri, si despre mafia pariurilor care da frisoane Ligii 1: „Am primit niste documente de la sistemul de alerta al UEFA, care imi spune ca fluctuatia la pariuri e foarte mare la unele meciuri. Am fost atentionat de trei ori pana acum, dar ce pot sa le fac eu? Aceasta problema nu e numai in Romani. Personal, sunt convins ca exista oameni in fotbal care pariaza, dar n-am ce sa le fac, asa se intampla si in Germania, Italia sau alte campionate mari”.

Vecinii au cate 16 echipe

Ideea lui Mircea Sandu este imbratisata in Europa doar de Ciprul prietenului Mario Lefkaritis, tara care dispune de o prima liga cu 14 echipe, campioana stabilindu-se dupa disputarea unui sistem play-off. Spre deosebire, vecinii din Bulgaria, Serbia, Ucraina si Ungaria au cate 16 cluburi. In schimb, tarile nordine, in frunte cu Danemarca si Finlanda, mizeaza pe competitii interne cu cate 12 formatii in primele ligi. Doar fortele batranului continent (Italia, Spania, Anglia, Germania, Franta) isi mai permit sa organizeze ligi nationale cu 18 cluburi sau mai multe!

author avatar
Laurentiu Teodorescu
130 afisari

2 COMENTARII

  1. Da’ „Nasu'” asta nu vrea sa se mai lase de fotbal?! E lipit de scaunul ligii?!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger