AcasăSPORTNadal face bani pentru statul spaniol

Nadal face bani pentru statul spaniol

Rafael Nadal, cel mai important produs al sportului spaniol la momentul actual

Numarul doi mondial Rafael Nadal a castigat al doilea sau titlu la US Open si al 13-lea turneu de Grand Slam din cariera, dupa ce l-a invins, luni noapte, pe liderul clasamentului ATP, sarbul Novak Djokovici, scor 6-2, 3-6, 6-4, 6-1.

Rafael Nadal, cel mai important produs al sportului spaniol la momentul actual

Victorios dupa 3 ore si 21 de minute, Rafael Nadal si-a adjudecat al 10-lea trofeu al sezonului, al doilea de Grand Slam dupa Roland-Garros, si al 60-lea al carierei. El l-a depasit pe australianul Roy Emerson si ocupa locul trei in clasamentul celor mai titrati jucatori in Grand Slam, dupa Roger Federer (17) si Pete Sampras (14). Din punct de vedere financiar, succesul inseamna un premiu de 3,6 milioane de dolari primit de iberic, insa acesta nu se bucura prea tare de acest castig si tot el a explicat si de ce: „Sunt multi bani, dar nu chiar atat de multi. Ganditi-va ca taxele din Spania sunt undeva la 56%, deci mi se va lua peste jumatate din premiu (n.n. – 2,016 milioane). Oricum, si asa sunt multi bani”.

In alta ordine de idei, Nadal s-a referit si la singurul turneu major care ii lipseste din palmares. Este vorba despre Turneul Campionilor, care se va disputa la Londra, pe o suprafata de hard indoor. „Simt ca nu e corect ce se intampla. Ca sa te califici pentru ultimul turneu al sezonului, acolo unde se reunesc primii 8 jucatori din lume, trebuie sa castigi pe zgura, iarba si hard, asa ca de ce se joaca numai pe hard indoor? Ar trebui sa fie pe o suprafata diferita in fiecare an”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
158 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger