AcasăSPORTNadal a fost suspendat 7 luni pentru dopaj!

Nadal a fost suspendat 7 luni pentru dopaj!

Nadal pare a spune ca a luat doar putine intaritoare de efort

Se pare ca anuntul facut luni de Maria Sarapova are un efect de domino in lumea tenisului. Joi, un fost ministru al Sanatatii si Sportului din Franta, este vorba despre Roselyn Bachelot, a detonat bomba: Rafael Nadal, suspendat 7 luni pentru dopaj!

Nadal pare a spune ca a luat doar putine intaritoare de efort

Spaniolul Nadal este, intr-adevar, sportivul asupra caruia planeaza cele mai mari suspiciuni atunci cand vine vorba de dopaj. Numele sau a fost rostit deschis ori de cate ori s-a pus problemaconsumului de substante interzise in tenis; de altfel, in dese randuri s-a zis ca extraordinarele sale performante din urma cu cativa ani au fost posibile doar cu ajutorul dopajului.
In acest context, dezvaluirile Roselynei Bachelot arunca in aer tot tenisul. La 69 de ani, politicianul francez, fost ministru si europarlamentar, se bazeaza pe informatii, noteaza presa straina, caci altfel nu s-ar hazarda sa faca asemenea afirmatii. Bachelot sustine ca Nadal a fost suspendat de ATP timp de 7 ani, iar asta se intampla in 2012, fix atunci cand spaniolul a absentat o perioada lunga de la mai multe turnee, invocand diverse accidentari. „Ei nu fac publice controalele pozitive din tenis si ii invata pe jucatori sa ia o pauza «de recuperare» dupa asa-zisele accidentari. Noi stim, insa, ca «faimoasa» accidentare de 7 luni a lui Rafael Nadal a fost de fapt motivul ascunderii unui test anti-doping pozitiv. De multe ori, atunci cand timp de cateva luni nu mai vedeti un jucator de tenis in circuit, inseamna ca acela fost testat pozitiv”, a declarat Roselyn Bachelot.

Prins la Wimbledon?

Nadal s-a retras din circuit in iunie 2012, dupa o surprinzatoare infrangere in turul 2 la Wimbledon. Se speculeaza ca dupa primul meci la Openul Marii Britanii a fost depistat pozitiv, infrangerea in turul 2 fiind doar o iesire eleganta din turneu. Culmea, in acel an, ibericul castigase Roland Garros-ul si jucase finala la Australian Open, fara a acuza vreo problema medicala. Vacanta a pus-o pe seama unei accidentari la genunchi, iar mai apoi, in ianuarie 2013, a dat vina pe un virus stomacal pentru absenta de la primul Grand Slam al anului
S-a
intors dupa fix 7 luni si, ca si cum n-ar fi avut nimic, a triumfat in toate turneele la care a participat pana la finele anului: Sao Paulo, Acapulco, Indian Wells, Barcelona, Madrid, Roma, Roland Garros, Montreal, Cincinnati si US Open.

„Am recurs la PRP, atat!”

Rafael Nadal a profitat, in aceste zile, de situatia generata de cazul Mariei Sarapova pentru a respinge acuzatiile recurente de dopaj care il vizeaza: „Nu am avut niciodata tentatia de a face ceva interzis. M-am tinut mereu departe de dopaj. Sunt un jucator complet curat, am muncit atat de mult in cursul carierei mele, asa ca nu voi lua niciodata nimic pentru a reveni mai rapid dupa accidentari. Nu am facut nimic ilegal si nu o voi face niciodata. In privinta Mariei Sarapova, vreau sa cred ca a facut o greseala, ca este o neglijenta din partea ei, dar, cu toate astea, ea trebuie sa fie pedepsita”. Totusi, Nadal a recunoscut ca a recurs la terapii avansate si costisitoare pentru a-si trata problemele la genunchi, cum ar fi utilizarea de celule stem si plasma imbogatita cu trombocite (PRP): „Am fost mereu sincer, nu am ascuns niciodata nimic. Am recurs la PRP, iar prima oara a functionat intr-un mod fantastic. A doua oara, insa, a trebuit sa ma opresc sa mai joc tenis timp de sapte luni. In privinta celulelor stem, le-am utilizat de doua ori pentru genunchii mei si totul a decurs foarte bine”.

Doctorul Fuentes, prietenul multor campioni spanioli

Tenismenul spaniol a fost vizat de suspiciunile declansate in tara sa de afacerea Fuentes, medicul care a participat la operatiuni de dopaj pentru mai multe nume mari din ciclismul profesionist si, conform zvonurilor, si din fotbal si tenis. „Am auzit aceste acuzatii de dopaj care ma privesc, iar acest lucru a inceput sa ma oboseasca putin. Eu chiar cred in valorile sportului! Sportul are valoare de exemplu pentru societatea noastra, pentru copii si nu voi face ceva impotriva acestui lucru. M-as minti in primul rand pe mine, nu pe adversarii mei. Ma intereseaza toate sporturile, de aceea sunt trist atunci cand se intampla ceva negativ in lumea sportului”.
Rafael Nadal este unul dintre cei mai mari campioni din istoria tenisului, cu 67 de titluri ATP in palmares, intre care 14 de Mare Slem.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
567 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger