AcasăSPORTNadal: „Sufar de accidentare mentala”

Nadal: „Sufar de accidentare mentala”

Nadal nu reuseste sa revina la forma care l-a consacrat

Dupa Serena Williams la feminin, care s-a retras, sunt probleme similare si pe tabloul masculin. Spaniolul Rafael Nadal este aproape sa rateze Turneul Campionilor, programat peste o luna la Londra.

Nadal nu reuseste sa revina la forma care l-a consacrat

Ibericul a jucat accidentat finala de la Shanghai, pierduta fara drept de apel in fata sarbului Novak Djokovici (2-6, 2-6), dar afirma ca durerea de la piciorul stang nu este la fel de grava precum „raul cu mult mai mare cu care am de luptat”: Nadal afirma ca sufera de o „accidentare mentala” pe care nu o poate vindeca!  „Am avut de mai multe ori de surmontat accidentari fizice. Dar acum, ceea ce am, lipsa de control a nervilor mei, emotivitatea… este ca si cum as avea de tratat o accidentare, numai ca de data aceasta nu este de natura fizica, ci mentala. Pentru mine, asta este provocarea momentului”, a reactionat Rafa Nadal intr-o conferinta de presa cu ocazia Mastersului 1.000 de la Shanghai, competitie unde va juca direct in turul 2, cu Ivo Karlovic.
Cu 14 titluri de Mare Slem in palmares, Nadal spera sa revina la forma care l-a consacrat drept unul dintre cei mai mari jucatori din istorie. „Nu am trait niciodata o perioada atat de lunga fara sa joc la nivelul pe care mi-l doresc. Pierd meciuri pe care ar trebui sa le castig, meciuri stranse, in trei seturi. Uneori, este ca si cum mi-as relansa cariera. Dar in interiorul meu am convingerea ca, daca voi continua cu acelasi stil de antrenament, cu aceeasi putere fizica, voi putea incepe anul viitor cu o recastigare de energie si cu un alt nivel”, a conchis spaniolul.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
180 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger