AcasăSPORTNadal – Djokovic, finala de 2.000 de puncte

Nadal – Djokovic, finala de 2.000 de puncte

Nadal are avantajul meciurilor directe, ibericul impunandu-se in cinci din ultimele sase confruntari cu Djokovic

A 133-a editie a US Open se incheie luni seara, cu finala masculina dintre Rafael Nadal si Novak Djokovic, cei mai in forma tenismeni din lume.

Nadal are avantajul meciurilor directe, ibericul impunandu-se in cinci din ultimele sase confruntari cu Djokovic

Pe langa orgoliu si bani, cei doi isi disputa, in ultimul act de la US Open, puncte serioase, un eventual succes al lui Nadal punand in mare pericol pozitia de lider mondial a lui Novak Djokovic. Ibericul are avantajul ca nu a evoluat anul trecut la New York, din cauza unei accidentari, iar o victorie in finala i-ar asigura 2.000 de puncte ATP. In acest caz, Nadal s-ar apropia la numai 130 de puncte de Djokovic (10.860 – 10.980), cu saptamani bune inainte de finalul sezonului. Totusi, daca Nole se impune, si razbuna ratarea de anul trecut, cand a fost invins in finala de Andy Murray, sarbul scoate 800 de puncte de urma participarii de anul acesta, iar diferenta dintre el si Nadal s-ar mentine la un nivel acceptabil – 1.720 de puncte (11.780 – 10.060).

Oficialii US Open au luat decizia istorica de a muta finala masculina luni seara dupa ce, in ultimii ani, fazele finale ale competitiei au fost perturbate de ploaie si, automat, finala masculina se incheia luni, dupa ce era intrerupta de mai multe ori. Aseara urma sa se dispute si finala feminina de simplu, in care americanca Serena Williams era mare favorita impotriva Victoriei Azarenka (Belarus).

author avatar
Cristi Ionita
626 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger