AcasăSPORTMutu, oferta de 4,5 milioane dolari pe an de la echipa canadiana...

Mutu, oferta de 4,5 milioane dolari pe an de la echipa canadiana Montreal Impact

Clubul din provincia Quebec i-a facut o oferta impresionata atacantului roman Adrian Mutu, un fotbalist de 33 de ani care s-a decis sa schimbe aerul Italiei. „Briliantul” va castiga in Major League Soccer suma de 3.000.000 de dolari pe sezon, plus un bonus de 1,5 milioane dolari la semnatura!

Mutu renunta la Italia pentru campionatul american

Nou promovata din MLS, Montreal Impact – grupare detinuta de o familie de emigranti italieni – doreste sa formeze o veritabila enclava „Serie A” in Quebec. Dupa ce i-a achizitionat pe Bernardo Corradi (36 de ani – fost la Inter Milano, Lazio, Valencia, Man.City, Parma sau Udinese), Matteo Ferrari (32 de ani – Inter Milano, Parma, Genoa, Roma sau Genoa) sau columbianul Nelson Rivas (29 de ani – fost la Inter Milano si Livorno), canadienii si-au indreptat atentia catre Adrian Mutu.

"Saputo Stadium", arena pe care Montreal Impact joaca meciurile de acasa

In varsta de 33 de ani, “Briliantul” a primit o oferta de nerefuzat: un contract de 500.000 de dolari pe an, 50.000 de dolari pentru fiecare meci jucat (50 de partide pe sezon, in MLS si Liga Campionilor CONCACAF), dar si 1,5 milioane dolari la semnatura. Atacantul aflat inca sub contract cu Cesena a cerut detalii despre propunerea venita din Canada de la fostul sau coleg de la Parma, internationalul Matteo Ferrari (au jucat impreuna in sezonul 2002-2003) si a fost foarte incantat de cele auzite. Mutu joaca in prezent la ultima clasata din Serie A, care in cazul retrogradarii se va despartii de jucatorii cu salarii mari, romanul fiind cel mai bine platit din lot, cu 1,8 milioane de euro pe an.

Echipa patronata de Clanul Saputo

Miliardarul Lino Saputo impreuna cu fiul sau

Formatia canadiana Montreal Impact este detinuta de o familie de afaceristi italieni, supranumita „Clanul Saputo”. Familia Saputo este de loc din Sicilia, capo di tutti capi fiind Emanuele “Lino” Saputo (75 de ani), locul 6 in ierarhia celor mai bogati canadieni si ocupantul pozitie 323 in Topul Forbes, cu o avere estimata la 3,4 miliarde de dolari. Principala afacere a Familiei Saputo este axata pe industria lactatelor, dar clanul mai este implicat activ si in alte domenii de activitate, cum ar fi retail si constructii. Din 2004, director executiv al Saputo inc. este fiul cel mare, Lino Saputo jr. Italienii tocmai au investit 23 de milioane de dolari in refacerea „Stadionului Olimpic” din Montreal, care va fi adus la o capacitate de 20.341 de locuri si care deja poarta numele „Saputo Stadium”. Familia Saputo detine clubul Montreal Impact din 1990.

Va pierde nationala?

"Briliantul" nu stie daca Piturca va mai conta pe el

In cazul in care va accepta oferta si va parasi Europa, pentru Adrian Mutu va fi foarte greu sa prinda un turneu final de Campionat Mondial. Exigenta lui Victor Piturca este arhicunoscuta, iar „Briliantul” trebuie sa faca meciuri de senzatie in MLS pentru a ramane in vederile selectionerului, mai ales ca va fi greu de urmarit. Doar Ilie Dumitrescu a reusit sa prinda echipa nationala, desi nu juca in Europa, el fiind selectionat de Anghel Iordanescu, in 1998, pe vremea cand evolua pentru FC Atlante (Mexic).

Pacat, Borcea nu-l poate imprumuta!

Mutu si Borcea se vor putea intalni mai des in State

Teoretic, dupa modelul Beckham sau Henry – fotbalisti care au evoluat scurte perioade pentru AC Milan, respectiv Arsenal, desi se aflau sub contract cu grupari din MLS – si atacantul roman ar putea veni in pauza campionatului american sa joace pentru Dinamo, indeplinind, astfel, un vis al lui Cristi Borcea. Problema este ca, spre deosebire de Serie A si Premier League, Liga lui Mitica nu are meciuri programate in iarna, astfel ca Mutu ar fi imprumutat doar sa evolueze in partide amicale prin Antalya. In Liga 1, „Briliantul” nu ar putea juca mai mult de o partida, deoarece campionatul nord-american incepe in luna martie, la fel ca Liga 1.

MLS, un campionat in plin progres

Beckham si Henry, cei mai bine platiti jucatori din MLS

Campionatul nord-american de fotbal (MLS) este compus din doua conferinte. Una de est, alcatuita din 10 formatii, si alta de vest, care detine doar 9 echipe. In ultimii ani s-a investit enorm si au fost adusi jucatori din Europa pentru a ajuta „soccer-ul” american sa evolueze. Printre cele mai cunoscute nume din MLS se regasesc David Beckham (L.A. Galaxy), Thierry Henry (N.Y. Red Bulls), Torsten Frings (FC Toronto), Robbie Keane (L.A. Galaxy), dar si posibilii sai viitori colegi, italienii Ferrari si Corradi. Ultimul roman care a evoluat in MLS a fost Alexandru Zotinca, in sezonul 2009-2010, la Chivas.

In 2011, Mutu a fost curtat de FC Sao Paolo din Brazilia!

Desi a primit o oferta din Brazilia, romanul s-a inteles cu boss-ul Cesenei

Putini stiu ca, in 2011, inainte de a semna cu gruparea Cesena, Adrian Mutu a primit o oferta din Brazilia, FC Sao Paolo propunandu-i un contract pe doua sezoane. A existat o oferta foarte clara din Brazilia, dar nu ne-a interesat. Sao Paolo a oferit un salariu net de 1,7 milioane de euro, plus alte premii si bonusuri”, a declarat Giovanni Becali la vremea respectiva.

In topul marcatorilor all-time din Serie A

Mutu a facut senzatie cat timp a imbracat tricoul Fiorentinei

Adrian Mutu a debutat in campionatul italian in 1999, pentru Inter Milano. El a mai jucat pentru Verona, Parma, Juventus,  Fiorentina, iar in prezent evolueaza la Cesena. Romanul are 267 de meciuri jucate in prima liga italiana, unde a marcat 102 goluri, fiind pe locul 9 in clasamentul marcatorilor all–time din Serie A in activitate.

O duce pe Consuelo mai aproape de casa

Adrian si sotia acestuia, Consuelo

Golgeterul in activitate al nationalei Romaniei s-ar putea stabili definitiv peste Ocean, spre bucuria sotiei sale, Consuelo, care va fi mult mai aproape de familia sa din Republica Dominicana. Sotii Mutu detin cateva proprietati in Miami, Florida, unde petrec cele mai multe dintre vacante, unele chiar impreuna cu familia Cristi si Alina Borcea.

La Montreal il va avea ghid pe Lucian Bute

Mutu si Bute ar putea deveni vecini la Montreal

Odata mutat in Montreal, Adrian Mutu va putea petrece mai mult timp alaturi de bunul sau prieten, Lucian Bute, proaspat cetatean canadian. Inainte de meciul cu Jean Paul Mendy, de la Bucuresti, Adrian l-a vizitat pe „Mister KO” chiar pe ringul de antrenament. Daca atunci i-a transmis campionului la supermijlocie in versiunea IBF ca-l asteapta la un meci in Italia, in viitor Mutu va putea fi urmaritde Bute chiar in orasul de resedinta, la fiecare partida.

author avatar
Sebastian Stan
1.152 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger