AcasăSPORTMutu din 2003 ar valora 65 de milioane de euro!

Mutu din 2003 ar valora 65 de milioane de euro!

„Rapirea” lui Neymar de la FC Barcelona prin achitarea clauzei de reziliere (220 de milioane de euro) a spulberat toate barierele de pe piata transferurilor. Afacerea reusita anul trecut de PSG continua sa faca valuri chiar daca in aceasta vara nu s-a mai realizat nicio tranzactie la o asemenea suma. Totusi, englezii sunt convinsi ca nu va trece mult timp pana la depasirea recordului, iar intre timp isi ocupa timpul cu alte …calcule.

Altfel zis, in lipsa de altceva, s-au apucat sa verifice cat ar costa in prezent supervedetele cumparate „pe maruntis” acum zece, chiar 20 de ani. Cum la inceputul acestui mileniu inca mai aveam fotbal, caci fenomenul nu fusese infestat de virusul predictibilitatii, iar nationala Romaniei statea pe umerii lui Mutu, nu in cocoasa lui Chiriches, ne oprim asupra afacerii in care a fost implicat „Briliantul”.

In 2003, Adi Mutu parasea Parma pentru Chelsea, un transfer efectuat atunci pentru 13,1 milioane de lire sterline. O suma uriasa la nivelul fostei echipe a familiei Tanzi, un simplu maruntis pierdut prin buzunarele largi ale miliardarului rus Roman Abramovici, pe atunci proaspat intrat in lumea fotbalului. Englezii i-au calculat lui Mutu valoarea de azi – 58 de milioane de lire, undeva pe la 65 milioane euro!

Ilie Dumitrescu, al doilea in top

Foarte bine sta si Ilie Dumitrescu, al carui pret pe piata transferurilor n-ar cobori in prezent sub 38 de milioane de euro! Tottenham l-a luat de la Steaua cu 2,8 milioane de euro, in 1994. In fine, podiumul „valorosilor” ar fi completat in 2018 tot de un veteran, Gica Popescu. Varianta 2018 a „Baciului” are o cota de piata de aproape 31 milioane de euro, excelenta pentru un aparator central.

Mai aproape de generatia fecesebista: Vlad Chiriches (cumparat de Tottenham cu 10 milioane de euro) ar face acum 16 milioane de euro, Florin Gardos (de la FCSB la Southampton in 2014 pe 6,1 milioane) ar merita 10 milioane de euro, iar Costel Pantilimon (3,2 milioane euro a incasat Poli Timisoara de la Manchester City, in 2013) s-ar vinde azi cu 9 milioane de euro. Sa recunoastem, numai valorosi printre „tricolorii” lui Cosmin Contra!

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
246 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger