AcasăSPORTMuguruza o scoate la pensie pe Serena!

Muguruza o scoate la pensie pe Serena!

La Roland Garros, pe zgura imbibata de apa a Parisului, tenisul feminin a trimis un semnal clar: viitorul este al Garbinei Muguruza, iar Serena Williams trebuie sa inteleaga ca a sosit momentul retragerii!

Romanii inca mai spera sa o vada pe Simona Halep in fruntea WTA, dar intre timp ierarhiile incep sa se cimenteze, iar constanteanca nu pare a avea loc in acest grup select. In timp ce unii inventeaza scuze si dusmani, Garbine Muguruza ridica primul trofeu de Grand Slam din cariera. La doar 22 de ani, are un titlu (Roland Garros) si inca o finala pierduta (Wimbledon, 2015).

Meciul a fost echilibrat doar in primul set, cu sportiva din Spania desprinzandu-se decisiv la scorul de 5-5 – break (6-5) si apoi game castigat pe serviciul ei pentru un 7-5 deloc surprinzator la modul in care s-a jucat. Echilibrul setului secund s-a rupt la 3-2. Muguruza a facut break (4-2) si apoi a stiut cum sa-si castige serviciul pana la final (6-4).

Culmea, cifrele par a indica o dominare a Serenei, cu 7-4 in favoarea ei raportul asilor si 23-18 la lovituri castigatoare.

Monopol spaniol la Roland Garros

In prima ei declaratie dupa finala, Garbine Muguruza a evidentiat suprematia spaniolilor la Roland Garros, reamintind despre succesele lui Rafa Nadal pe zgura de la Paris: „Sunt foarte fericita ca am castigat aici. Am jucat cu cea mai buna jucatoare a lumii, e un sentiment inegalabil. Serena e o mare campioana, a fost senzationala, a jucat fantastic pe parcursul intregului turneu, dar eu am fost mai buna! Pentru noi, spaniolii, acest turneu inseamna foarte mult. Rafa Nadal a castigat de noua ori aici. Sunt foarte mandra ca mi-am inscris si eu numele pe acest trofeu”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger