AcasăSPORTMorti in 60 de minute!

Morti in 60 de minute!

„Tricolorii” au avut cinci zile de odihna intre meciul cu Franta si cel impotriva Elvetiei. Cu toate astea, miercuri seara, pe „Parc des Princes”, cei mai multi dintre ei s-au oprit din alergare incepand cu minutul 60. „Au cazut fizic, sunt obositi”, a declarat Iordanescu. Generale, o stii p-aia cu „cin’ se scuza, se acuza”? Schimbarea staff-ului medicale (doctor, maseuri, preparator fizic) cu mai putin de o luna inainte de startul Euro 2016 a fost decizia voastra, a capetelor luminate de la FRF. Cand ati hotarat sa-l dati afara pe Pompiliu Popescu, nu v-ati gandit la consecinte?

De neconceput este si modul in care noul medic al nationalei, Laurentiu Oproiu, si-a completat staff-ul pentru Euro 2016. Niciun preparator fizic sau specialist in recuperare nu si-a facut loc in delegatie. La acest aspect, suntem unici, nu mai e nimeni ca noi in Franta!

Evidenta, caderea fizica a „tricolorilor” trebuie pusa pe proasta recuperare facuta dupa partida de debut, cu Franta. S-a jucat vineri, au fost cinci zile de repaus, insa la alde Prepelita si mai ales Keseru a parut ca trecusera doar cateva ceasuri intre cele doua meciuri.

Medic cu sase turnee finale bifate, Pompiliu Popescu ne aduce aminte cum alergau romanii in 2008, la precedentul Euro: „Niciodata nu mi-a cazut fizic echipa din minutul 60. Ca staff medical, esential este sa le mentii forma fizica si sa previi accidentarile. Toate accidentarile tricolorilor sunt consecinta unei medicamentatii defectuoase. S-a vazut o retentie mare de acid lactic si de antioxidanti la nivelul muschilor. Exista deficit de minerale si de antioxidanti. Cu Elvetia, a fost o cadere abrupta din punct de vedere fizic, ceea ce inseamna ca pregatirea nu s-a facut bine atat inaintea Campionatului European, cat si in timpul turneului. La cinci zile pauza, e floare la ureche sa recuperezi jucatorii. In timpul Euro 2008, am jucat cu Italia la trei zile dupa meciul cu Franta. Atentie, trei zile, nu cinci, ca acum! Echipa alerga in minutul 80 de manca pamantul, zbarnaiam pe teren”.

3 jucatori a trimis Romania la infirmerie, dupa meciul cu Elvetia: Bogdan Stancu, Razvan Rat si Mihai

Eurosport: „Un joc insipid, un meci menit sa fie uitat”

Egalul dintre Romania si Elvetia a starnit reactii diferite in presa internationala. Pentru Eurosport, meciul de pe „Parc des Princes” a fost identic cu celebrul Romania – Franta, de la Euro 2008, considerat cel mai urat joc al turneului: „Poti fi iertat daca ai uitat sa urmaresti Romania – Elvetia. Era o partida menita sa fie uitata! Un joc insipid, un rezultat ce permite Elvetiei aproape sigur sa iasa din grupa, iar Romaniei sa vaneze o victorie plauzibila cu Albania”, a punctat Eurosport.

Daca majoritatea ziarelor critica evolutia „tricolorilor”, considerandu-i niste jucatori plictisitori, exista totusi o publicatie de top care vede contrariul. Oricat ar parea de ciudat, dar Romania este o echipa de temut, cred jurnalistii cotidianului britanic „The Mirror”! „Cu Elvetia, mai mult decat in meciul cu Franta, romanii au fost incapatanati si foarte bine organizati. Echipa asta are o atitudine care demonstreaza ca poate si altceva decat sa stea cu spatele la zid. Daca totul decurge conform planului in meciul cu Albania, nicio selectionata nu isi va dori sa joace cu Romania in fazele eliminatorii”. No comment!

author avatar
Laurentiu Teodorescu
296 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger