AcasăSPORTMorariu sparge blocada CIO

Morariu sparge blocada CIO

Octavian Morariu va decide, de acum inainte, si in sportul mondial

Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Octavian Morariu, a fost ales membru in Congresul Comitetului Olimpic International, cel mai important for sportiv al planetei!

Octavian Morariu va decide, de acum inainte, si in sportul mondial

La Buenos Aires, in Argentina, au fost 73 de voturi pentru acceptarea lui Octavian Morariu in CIO si doar 14 impotriva. De-a lungul istoriei, Romania a mai avut doar trei reprezentanti la un asemenea nivel; primul a fost Printul Bibescu (1899-1901), urmat de George A.Plagino (1909-1947) si Alexandru Siperco (1955-1998). Dupa decesul ultimului, doi romani au incercat sa recastige locul in CIO, insa fara izbanda: Ion Tiriac a esuat la alegerile din 2000, iar Nadia Comaneci patru ani mai tarziu. Din 2004, Octavian Morariu conduce Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, iar in luna iulie a acestui an a fost numit si presedinte al Federatiei Europene de Rugby.

Aseara urma sa fie anuntat si noul sef al Comitetului Olimpic International, belgianul Jacques Rogge, aflat in functie din 2001, nemaiavand dreptul sa candideze pentru un nou mandat. Germanul Thomas Bach, ucraineanul Serghei Bubka, portoricanul Richard Carrion, singaporezul Ser Miang Ng, elvetianul Denis Oswald si chinezul Ching-Kuo Wu au concurat pentru acest post.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
255 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger