AcasăSPORTMondialul schiopilor, razbunarea Occidentului impotriva lui Putin

Mondialul schiopilor, razbunarea Occidentului impotriva lui Putin

CM 2018 are toate sansele sa devina cel mai neinteresant turneu din istorie

Si-a dorit sa intre in istorie cu un turneu final cum n-a mai vazut planeta, dar calculele pe care si le-a facut Vladimir Putin sunt pe punctul de a fi spulberate de o realitate ce prinde tot mai mult contur cu fiecare zi scursa. „Mondialul” acesta poate aduce Rusiei lovituri in plin: o imagine serios sifonata (remember Olimpiada de Iarna de la Soci), venituri cu mult mai mici decat cheltuielile, interes media si de marketing diminuat o data cu evolutiile sub asteptari ale marilor favorite. Suntem inca in faza grupelor, dar la cum se prezinta unele „nationale” parca asistam mai degraba la o coalitie anti-Putin gandita de colosii din Occident, cu alde Germania, Spania ori Anglia deloc dornice sa mearga mai departe in competitie.

CM 2018 are toate sansele sa devina cel mai neinteresant turneu din istorie

Ceremonia de deschidere, boicotata de liderii lumii

Asa cum ne asteptam, putini au fost liderii planetei care au dat curs invitatiei de a veni la ceremonia de deschidere. Mai degraba un spectacol modest, de nivelul unor turnee regionale, show-ul aprins cateva minute de recitalul lui Robbie Williams i-a avut in prim plan pe regele Arabiei Saudite si Vladimir Putin. Cei mai importanti jucatori de pe piata resurselor energetice, intr-adevar, dar a fost prea putin, totusi, pentru ambitiile si egoul presedintelui rus.

Italia si Olanda nu sunt, Germania isi face bagajele?

Orice campionat mondial de fotbal exista si rezista pentru spectacolul oferit de marile puteri din fotbal. Dar cand Italia si Olanda nici macar nu s-au calificat la turneul final, iar Germania are bagajele pregatite, parca anticipezi un esec lamentabil din punct de vedere al marketingului. Unde mai pui ca nici Argentina lui Messi nu lasa impresia ca vrea sa faca prea multi purici prin Rusia, la fel ca Spania sau, de ce nu, Anglia. „Albionul” s-a chinuit cu Tunisia (golul victoriei a fost marcat in al doilea minut de prelungiri), doar ca, pe final de meci, Kane&co. lasau impresia ca alearga cu frana de mana trasa.

Miliarde cheltuite, profit sub asteptari

Dupa bataia administrata englezilor la Euro 2016, microbistii de pe continent s-au gandit de doua ori inainte de a-si procura bilete pentru CM 2018. Rusia atrage din punct de vedere turistic, fascineaza prin istoria si cultura ei, dar parca te lipsesti de toate astea cand revezi scenele cu macelul declansat in Franta. Pesemne c-asa au gandit si britanicii, veniti mult mai putini decat la alte turnee finale. De altfel, presa locala noteaza ca fan-zone-urile nu sunt pline cand se joaca meciuri, semn ca spectatorii aflati pe stadioane sunt, de fapt, toti turistii-suporteri ajunsi in Rusia pentru acest „mondial”. Iar unde fani nu sunt, nici banii nu apar, de aici principala temere a liderului de la Kremlin. Moscova a cheltuit mult prea mult ca sa-si permita o relaxare financiara, mai ales ca este lovita in plin de sanctiunile economice impuse de UE si SUA.

Daca alde Germania, Spania, Argentina ori Anglia nu-si revin, Vladimir Putin intra in depresie, dar si pentru Occident se anunta vremuri ..tulburi.

author avatar
Cristina Elvira
941 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger