AcasăSPORTMoment istoric pentru fotbalul din Banie: stadionul Ion Oblemenco va fi demolat!

Moment istoric pentru fotbalul din Banie: stadionul Ion Oblemenco va fi demolat!

Stadionul „Central” din Craiova, cunoscut sub numele de „Ion Oblemenco” din 1996, va deveni istorie, desi Universitatea a inregistrat, pe arena de 29.000 de locuri, cele mai bune rezultate din istorie.

Inaugurat in octombrie 1967, cu ocazia unui meci disputat intre nationalele de tineret ale Romaniei si Poloniei, stadionul craiovean a gazduit o serie de meciuri celebre in care Universitatea a da piept cu Fiorentina, Leeds United, Internazionale Milano sau Bayern Munchen.

Arena din Banie a gazduit inclusiv o semifinala de Cupa UEFA, Universitatea Craiova – Bayern Munchen 1-1 (1983), si detine recordul de spectatori prezenti la un antrenament al echipei nationale, 15.000 in 2003.

Totusi, oficialitatile craiovene au ajuns la concluzia ca stadionul „Ion Oblemenco” este depasit de vremuri si urmeaza a fi demolat in iarna. In locul sau se preconizeaza aparitia unei arene ultramoderne precum cea pe care evolueaza formatia Petrolul Ploiesti.

Si, spre disperarea lui Adrian Mititelu, finantatorul echipei FC Universitatea Craiova, echipa antrenata de Nicolo Napoli nu va mai putea evolua pe legendara arena. FC Universitatea Craiova a primit o noua pedeapsa din partea FRF, din cauza incidentelor provocate de fanii gruparii din Banie. Universitatea a primit o noua interdictie de a-si juca la Craiova meciurile considerate pe teren propriu si a fost amendata cu 37.500 lei.

author avatar
Cristi Ionita
372 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger