AcasăSPORTMititelu si Condescu executati de sefii fotbalului romanesc

Mititelu si Condescu executati de sefii fotbalului romanesc

Cei doi finantatori din fotbalul romanesc plătesc înzecit tupeul de a fi pornit războaie cu Dumitru Dragomir, respectiv Mircea Sandu. Acestia le erau până nu de mult aliati de nădejde, nicidecum dusmani. Se vede ca si in fotbal se aplica lozinca „Dai in mine, dai in tine, dai in fabrici si uzine”.

La fel ca în orice ramura a societatii, si fotbalul are o regula stricta: ”nu te pui contra sistemului, altfel o mierlesti!”. Tocmai asta n-au respectat Adrian Mititelu si Marin Condescu, doi dintre finantatorii-problema ai Ligii 1. Primul a întors armele împotriva lui Dumitru Dragomir, iar acum priveste tâmp la retrogradarea Universitatii Craiova, în timp ce liderul de sindicat gorjean l-a transformat pe Mircea Sandu din prieten în inamic, iar acum tremura ca nu va ramâne nici el în Liga 1.

[nggallery id=7]

S-a rupt lantul de iubire dintre olteni

Nu cu mult timp în urma, Adrian Mititelu si Dumitru Dragomir erau prieteni buni, seful LPF fiind primit la Craiova cu purcelusi la protap si lautari. Dovada a ”fratiei de sânge” care-i lega pe cei doi sta si ajutorul pe care Mititelu, pardon!, Mitica i l-a acordat patronului Universitatii, legat de plata în avans a drepturilor tv. Între timp, razboiul cu Victor Piturca, scandalul „Gaman-Barboianu” si apropierea ”Stiintei” cu pasi repezi de Liga 2, l-au adus pe fostul covrigar în postura de a-i declara razboi protectorului sau de la Liga. Este cea mai mare eroare comisa de latifundiarul oltean, Dragomir punându-l imediat la punct: ”Universitatea va scapa, mai devreme sau mai târziu, de acest cancer. Retineti ce va spun, Mititelu a distrus acest club! Nimeni nu-l iubeste în Craiova. Suporterii trebuie sa faca de asa natura încât sa-l dea la o parte pe acest indivit care a nenorocit fotbalul oltean. Vorbim despre un nimeni, un brutar, un nebun!”. Chiar daca, prin interpusi, Mititelu i-a dat de înteles lui Dragomir ca vrea pace, finantatorul oltean este lasat cu ochii-n soare. Prin comisiile sportive, „Corleone” i-a luat si jucatorii, i-a aplicat si o serie de amenzi usturatoare si l-a declarat pe finantatorul oltean „persona non grata” în fotbalul românesc. Totul a culminat cu retrogradarea Craiovei si neacordarea licentei pentru Liga 1.

Marin de la Târgu Jiu s-a dat la ”Nasu

Un caz similar îl are în prim plan pe Marin Condescu, liderul de sindicat al minerilor din Oltenia si conducatorul clubului Pandurii Tg.Jiu. La alegerile din noiembrie 2005 pentru sefia FRF, Condescu s-a laudat ca Mircea Sandu a fost ales datorita celor 50 de voturi pe care i le-a asigurat el prin gruparile miniere pe care le patroneaza. Ca lucrurile au stat întocmai, a recunoscut-o ulterior, voalat, însusi Mircea Sandu. Însa, si prietenia dintre cei doi s-a risipit. Totul a pornit de la scandalul „Ilie Iordache”, moment în care Condescu – fortat sa plateasca o suma astronomica gruparii Dinamo – a început sa agite apele si sa ceara înlocuirea sefului de la „Casa Fotbalului„. La începutul anului, gorjenii n-au fost programati în prima etapa a returului, iar zilele acestea se vorbeste despre retrogradarea în Liga 3 pentru alte datorii neonorate, federatia lui Sandu nedorind sa mai arate clementa fata de clubul lui Condescu.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
221 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger