AcasăSPORTMircea Sandu lamureste situatia echipelor retrogradate. Vezi cine pica!

Mircea Sandu lamureste situatia echipelor retrogradate. Vezi cine pica!

Dupa ce cluburile Rapid, Universitatea Cluj si CS Severin au fost instiintate ca nu au primit licenta pentru Liga I, mai multe scenarii au aparut in ceea ce priveste retrogradarea in Liga a doua.

S-au vehiculat mai multe variante, astfel ca Mircea Sandu a decis, miercuri, sa inlature orice dubiu.

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal a anuntat, conform Dolce Sport, ca „echipele de pe locurile 15-18 vor retrograda, indiferent daca au obtinut sau nu licenta”.

Astfel, foarte probabil, la finalul actualului sezon vor fi 7 echipe care retrogradeaza.

In plus, Mircea Sandu a precizat ca din Liga a doua vor promova doar patru echipe, primele doua din fiecare serie, in cazul in care acestea obtin licenta.

Liga I nu se va completa prin promovarea altor echipe decat primele doua clasate din fiecare serie sau prin salvarea la „masa verde” a vreunei echipe din Liga I.

„Regulile sunt clare. Locurile 15-18 retrogradeaza. Cu sau fara licenta, retrogradeaza. De la 14 in sus raman daca au licenta, iar cine nu are licenta pierde locul. De promovat, promoveaza primele doua din fiecare serie daca obtin licenta. Daca nu o obtin, raman mai putine echipe in Liga I. Tocmai pentru a incheia suspiciunea promovarii unor echipe care vin de pe locurile 3-4 sau 5, sau echipe care au retrogradat si au obtinut licenta in detrimentul altora care nu au obtinut”, a declarat Mircea Sandu pentru DolceSport.

author avatar
Cristi Ionita
281 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger