AcasăSPORTMircea Sandu a votat: Castigatoarea Europa League merge in Liga Campionilor

Mircea Sandu a votat: Castigatoarea Europa League merge in Liga Campionilor

Chelsea - Benfica, ultima finala din Europa League

Comitetul Executiv al UEFA a aprobat ca echipa care va castiga Liga Europa, incepand cu sezonul 2015/ 2016, sa evolueze in urmatorul sezon al Ligii Campionilor.

Chelsea - Benfica, ultima finala din Europa League

Francezul Michel Platini si-a dorit sa gaseasca o modalitate prin care sa sporeasca interesul cluburilor vizavi de Europa League si se pare ca a reusit. Astfel, la ultimul Comitet Executiv al UEFA s-a aprobat propunerea ca, incepand cu sezonul 2015-2016, castigatoarea competitiei Europa League sa primeasca un premiu mai mare, cat si, cel mai important lucru, dreptul de a juca in editia viitoare a Champions League, indiferent de locul pe care il va ocupa in intrecerea interna.

Aceasta solutie este folosita in baschet, acolo unde castigatoarea Eurocup (a doua competitie europene intercluburi ca importanta) obtine automat dreptul de a juca in Euroliga, anul urmator. Daca aceasta regula ar fi functionat inca de acum, Chelsea, noua detinatoare a Europa League ar fi jucat la anul in Liga Campionilor, chiar daca a terminat in Premier League in afara locurilor care asigura prezenta la startul celei mai puternice competitii fotbalistice intercluburi din lume.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
141 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger