AcasăSPORTMircea Lucescu, romanul care a revolutionat fotbalul. Il recunosti?

Mircea Lucescu, romanul care a revolutionat fotbalul. Il recunosti?

(foto: dumitrugraur.wordpress.com)

Mircea Lucescu s-a nascut intr-o familie fara posibilitati financiare. A reusit insa sa revolutioneze fotbalul si sa ajunga la o avere de peste 50 milioane de euro.

(foto: dumitrugraur.wordpress.com)

Un roman, in varsta acum de 67 de ani, a reusit sa revolutioneze fotbalul si, totodata, sa ajunga de la un copil sarman, la un potent om de afaceri care, potrivit topului Forbes, are o avere de peste 50 milioane de euro.

Este vorba de antrenorul celor de la Sahtior Donetk, Mircea Lucescu, persoana care, datorita abilitatilor sale, a reusit sa castige sase titluri in Ucraina cu echipa pe care o conduce.

A pornit insa de jos, dintre familie cu probleme financiare, fiind nevoit sa invete de mic sa se descurce singur.

„Nu cunosc fotbalist care sa fi pornit dintr-o casa cu living room si sezlonguri. Brazilienii, neintrecutii, au pornit din favelas. Lipsurile din copilarie sunt prima scoala a unui jucator de fotbal. In aceasta fotografie, tata, mama, sora, fratii mei si… eu, in mijloc, adica cel mijlociu”, a scris Mircea Lucescu in volumul <<Mirajul gazonului>> (Editura Junimea, Iasi, 1981), pe care l-a redactat, conform sport.ro.

In timp insa, a reusit sa se ridice si, dupa ce a facut bani din asigurari, comert si imobiliare, s-a impus si in fotbal, sport pe care a reusit sa il revolutioneze prin modul in care ii analiza pe fotbalistii pe care ii antrena. Datorita flerului sau Mircea Lucrescu a reusit sa reinventeze echipe romanesti precum Corvinul, Rapidul si Dinamo, sau cluburi din strainatate, precum Brescia, Inter, Galatasaray si Shaktior.

author avatar
Ionut Zgimbau
832 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger